Facebook Ray-Ban ile birlikte akıllı gözlüğünü tanıtacak - Haberler - indir.com

Facebook Ray-Ban ile birlikte akıllı gözlüğünü tanıtacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-30 18:00:13
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Facebook’un bir sonraki ürün tanıtımı, teknoloji dünyasında uzun bir süredir  beklenen Ray-Ban akıllı gözlükleri olacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg bu hafta düzenlenen kazanç raporu toplantısında bunu bilgiyi doğruladı. Ancak gözlüklerin tam olarak ne zaman kullanıcıların karşısına çıkacağı henüz belli değil. Şimdilik gelen bilgiler gözlüğün 2021’de piyasaya çıkacağını gösteriyor.  Ancak pandeminin etkilerini düşünürsek bu tarih her an ertelenebilme riskine sahip.

Facebook'un merakla beklenen teknolojisi

Facebook CEO’su, “Buraya baktığımızda, bir sonraki ürün çıkışı, EssilorLuxottica ile ortaklaşa çalışmanın ürünü, Ray-Ban markalı ilk akıllı gözlüklerimizin tanıtımı olacak.” dedi. “Gözlüklerin ikonik form faktörü var ve oldukça düzgün şeyler yapmanıza izin veriyor.” Dedi.

Facebook’tan İçerik Üreticilerine Dev Yatırım!Facebook’tan İçerik Üreticilerine Dev Yatırım!

Facebook Spark AR platformu için yeni özelliklerini tanıttı

Bu “düzgün şeylerin” ne olduğunu hakkında henüz bir bilgimiz yok, ancak Facebook daha önce gözlüklerin entegre bir ekrana sahip olmayacağını ve artırılmış gerçeklik cihazı olarak sınıflandırılmadığını da açıklamıştı. Bunun yanı sıra gözlüğün sesli aramalara izin verip vermeyeceği veya bir akıllı asistana sahip olup olmayacağı da şimdilik bilinmiyor. Entegre bir ekranla karşımıza çıkacak olmasalar da, büyük bir ihtimalle Snap Spectacles ya da Amazon’un Echo Frames’ine benzer kontroller için eşleştirilmiş bir akıllı telefon uygulamasına bağlı olacaklar.

Zuckerberg, Ray-Ban gözlüklerinin piyasaya sürülmesini Facebook’un “gelecekteki tam artırılmış gerçeklik gözlüklerine doğru yolculuğunun” bir parçası olarak nitelendiriyor. Teknoloji devi şirket oldukça uzun bir süredir bu bir cihaz üzerinde çalışıyor. Project Aria araştırma birimi aracılığıyla çalışmalarını yönlendiren şirket bu sayede prototip AR gözlüğünü de geliştirdi.

Önümüzdeki senelerin trend ürünleri arasına girmesi beklenen artırılmış gerçeklik gözlükleri, Facebook’un sanal ve fiziksel alanları harmanlaması ve alışveriş, çalışma ve sosyalleşme için kullanılması beklenen çok modlu bir teknoloji platformu olan “metaverse” oluşturma konusundaki yeni planlarının önemli bir parçası olduğu düşünülüyor. Elbette Facebook bu teknolojiyi de daha fazla reklam satabilmek adına da kullanacak. Zuckerberg’in bu haftaki kazanç toplantısında da belirttiği gibi: “Reklamlar, yaptığımız işin sosyal medya bölümlerinde stratejinin önemli bir parçası olmaya devam edecek ve muhtemelen metaverse’in de anlamlı bir parçası olacak.”

 


Facebook oyunlarını farklı bir yoldan kullanıcılara sunacakFacebook oyunlarını farklı bir yoldan kullanıcılara sunacak
Google ve Facebook aşı zorunluluğu getirdiGoogle ve Facebook aşı zorunluluğu getirdi

PAYLAŞ