Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty ve Metal Gear Solid 3: Snake Eater’ı birleştirerek koleksiyon haline getiren Metal Gear Solid koleksiyonu PlayStation 4’e geliyor. Playstation’a girişi ile ilgili serinin yayıncısı olan Konami açıklamalarda bulundu. Aslında koleksiyonun daha uzun bir adı var. “Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 adını taşıyan bu derleme, daha önce PS5, Xbox Series X / S, Nintendo Switch ve Steam gibi oyun platformları için duyurulmuştu.

Twitter (X), üzerinden yapılmış olan bir paylaşıma göre, Konami küresel hayranlarının isteklerini dikkate alarak bir koleksiyonu PlayStation 4 platformuna taşıma kararı aldı. Şirket, bu koleksiyonun PlayStation 4 versiyonunun yalnızca dijital olarak kullanıcılara sunulacağını belirtti. Ne zaman olacağına dair kesin bir tarih verilmese de, diğer platformlarda oyunları deneyimlemek isteyenlerin 24 Ekim’den itibaren harekete geçebileceği ifade ediliyor.

Master Collection, aslına sadık kalınarak yeniden oluşturulan orijinal oyunlardan meydana gelirken, bazı “iyi yaşlanmayan” öğelerin de korunacağı belirtiliyor. Ancak bu tercihin, tarihsel bağlamı muhafaza etmek amacıyla yapıldığını vurgulamak için koleksiyona bir uyarı mesajı eklenmesi planlanıyor.

Playstation

Konami, başka oyunlar içinde hazırlıklar da yapıyor

Konami, üzerinde çalışmalarına devam etmiş olduğu Metal Gear Solid koleksiyonu dışında “Metal Gear Solid Delta” adından oluşan ve “Metal Gear Solid 3” remake’i üzerinde de çalışmalarını devam ettiriyor. Şirket bu versiyonda, eski oyundaki ses kayıtlarını herhangi bir değişikliğe uğratmadan kullanacağını daha önce doğrulamıştı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir