Rekabet Kurulu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Meta ve WhatsApp için yarın büyük gün. Şirketler sözlü olarak savunma vererek iddialar karşısında açıklama yapacak.

WhatsApp odaklı olarak kişisel verilerin paylaşılması hususunda Türkiye’deki süreç devam ediyor. Rekabet Kurulu tarafından başlatılan incelemede önemli bir aşamaya gelirken şirketlerin nasıl bir savunma vereceği merak ediliyor.

Meta: 1 milyonu aşkın kişinin verisi çalındı

Meta ve WhatsApp Türkiye’de nasıl savunma yapacak?

Meta Platforms (Facebook) ile WhatsApp LLC ve Madoka Turkey Bilişim Hizmetleri için başlatılan incelemede, savunma alındıktan sonra 15 gün içerisinde resmi karar açıklanacak. Resmi açıklamalara göre oturum yarın saat 10.30’da başlayacak ve şirketler sırayla savunma verecek.

Rekabet Kurulu tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada “Sözlü savunma toplantısına dinleyici olarak katılmak isteyenler, toplantıyı online olarak takip edebileceklerdir. Bu amaçla Rekabet Kurumu web sitesindeki yönlendirmelere uygun olarak, en geç toplantı saatinden yarım saat öncesine kadar katılım formunun doldurulması gerekmektedir”  denildi.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir