Oculus Quest, Meta Quest 2, Pico Neo 3 Link veya HTC Vive Focus gibi bağımsız VR gözlükleri ile sanal gerçeklik işi, tüketici sektöründe büyük bir ivme kazandı. Meta Quest Pro ile Mark Zuckerberg, Metaverse’deki bir sonraki seviyeyi keşfetmek istiyor. Tanıtımın 11 Ekim’de yapılması planlanıyor.

Meta Project Cambria’yı yakında tanıtabilir

Meta Quest Pro, Meta Connect 2022’ye geliyor

Facebook kurucusu ve vekili Meta CEO’su Mark Zuckerberg en son Joe Rogan ile bir podcast’te Meta Quest Pro’yu duyurd. Bir sonraki VR kulaklığı Meta Connect’te sergilenecek. Ve işte, Oculus blogu  11 Ekim Salı gününü bu cihazın sanal olarak piyasaya sürüleceği etkinlik olarak duyurdu.

Mark Zuckerberg, elbette Meta Quest Pro adından doğrudan bahsetmekten kaçındı. Ancak uzmanlar, Cambria Projesi olarak da bilinen Meta Quest 2’nin (bir zamanlar Oculus Quest 2) halefinin yalnızca bu şekilde adlandırılabileceği konusunda hemfikir.

Meta Connect ilk olarak 2014 yılında Oculus Connect adı altında piyasaya sürüldü. 2020’de, bir yıl boyunca Facebook Connect olarak adlandırıldı ve şimdi, Facebook’un Meta olarak yeniden adlandırılmasının ardından, sonuç olarak Meta Connect olarak biliniyor. Bir günlük etkinlik tamamen sanal bir ortamda gerçekleşir ve halk arasında VR ve AR olarak bilinen sanal ve artırılmış gerçekliğe adanmıştır.

Endüstri liderleri en son teknolojileri sunacak ve geliştirici atölyeleri sunacak. Açılış konuşmasının, Mark Zuckerberg’in eski VR Oculus CTO’su John Carmack ile birlikte yapılması ve Meta Quest Pro’nun resmi olarak tanıtılması bekleniyor.

Bu arada Zuckerberg de birkaç kez gözlükle fotoğraflandı. En son, bilinmeyen ve yalnızca kısmen tanınabilir bir VR gözlüğü ile Facebook profilinde “11 Ekim’de Meta Connect’te görüşürüz” sözleriyle ortaya çıktı . O sırada Joe Rogan, Meta’nın “Horizon Workrooms”taki avatarını daha gerçekçi gösteren göz ve ağız takibinden çok etkilenmişti. Söylentiler, yeni Meta Quest Pro’nun, artırılmış veya karma gerçeklik uygulamalarını da mümkün kılacak bir RGB geçiş modu ile gelebileceğini söylüyor.

Meta Quest Pro’nun fiyatı ve teknik verileri hakkında söylentiler

Teknik olarak 12 GB LPDDR5 RAM ve maksimum 256 GB dahili program belleğine sahip bir Snapdragon XR2 işlemci bekleniyor. İki Tianjin-3 QLED ekranın her birinin 2,160 x 2,160 piksel (oluşturulduğunda 1.920 x 1.800) çözünürlüğe sahip olduğu söyleniyor. 

Quest 2’nin en büyük handikapı olan pil ömrünün de toplam 5.000 mAh kapasite ile ele alındığı söyleniyor. Beklenen fiyat 1.500 dolar. Bunun doğru olup olmadığı 11 Ekim geldiğinde ortaya çıkacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir