Meta CEO’su Mark Zuckerberg Salı günü yaptığı açıklamada, Meta’nın yıllık sanal gerçeklik konferansı Connect’i 11 Ekim’de düzenleyeceğini duyurdu.

Facebook’taki bir duyuru gönderisinde Zuckerberg, merakla beklenen ve güçlü bir karma gerçeklik başlığı olan Project Cambria için yeni bir kulaklık tanıtacak gibi görünüyor.

Zuckerberg’in Facebook ana şirketini sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik donanımı donanımının yapabşleceklerini göstermek için etkinlikte bazı özelliklerin gösterilmesi bekleniyor. Bildiğiniz gibi Zuckerberg bir sonraki büyük yazılım platformunu yaratma vizyonuna yılda 10 milyar dolar harcadı ve şirket, teknolojinin yükselmemesinin bir nedeninin donanımın henüz yeterince iyi olmaması olduğunu söyledi. Şimdi de bu yatırımların meyvesini yemek istiyor gibi görünüyor.

Meta Türkiye’yi de dahil ettiği Creators of Tomorrow lansmanını gerçekleştirdi!

Meta Apple’la rekabet edebilir

Ürünün piyasaya sürülme zamanlaması, Apple’ın önümüzdeki yıl bildirildiğine göre, kendi rekabetçi karma gerçeklik kulaklığını piyasaya sürmeden önce Meta’ya pazarda bir yer edinme fırsatı verecek .

Zuckerberg geçen ay podcast yayıncısı Joe Rogan ile yaptığı röportajda, şirketin Cambria Projesi’ni sonbaharda piyasaya sürmeyi planladığını söylemişti. Harici kameralarla gerçek dünyayı yakalayan ve bunları kulaklığın içinde gerçek zamanlı ve renkli olarak görüntüleyen bilgi işlem gücüne sahip, olan yeni kulaklık modeli bir süredir merakla bekleniyor. Daha önceki sızıntılara göre muhtemelen 800 $ veya daha fazlaya mal olacak kulaklık, mevcut en çok satan kulaklık olan Meta Quest 2′den önemli ölçüde daha pahalı ve yetenekli olacak.

Meta yeni Al ürünlerini tanıtmaya devam ediyor

Meta Salı günü bir konferans listesi açıklamadı, ancak etkinliğin tüm gün sürmesi beklenen etkinliğin online olarak yayınlanacağı belirtildi.

Project Cambria’yı ortaya çıkarmanın yanı sıra gelen bilgilere göre Meta etkinlikte, son haftalarda karikatürize grafikleriyle alay konusu olan metaverse sosyal ağ uygulaması Horizon Worlds’deki güncellemeleri de tartışacak. Buna ek olarak Horizon’dan sorumlu başkan yardımcısının şirketten ayrılacağı da geçtiğimiz ay, Meta tarafından doğruladığını da hatırlatalım.

Zuckerberg, Ağustos ayında yaptığı açıklamada şunları söylemişti

“Ufuk’taki grafikler, kulaklıklarda bile çok daha fazlasını yapabilir ve Horizon çok hızlı bir şekilde gelişiyor”

Tüm bunlara ek olarak Project Cambria’ya ek olarak Meta, çeşitli sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik prototipleri geliştiriyor. Şirket, teknolojinin sonunda bir kullanıcının akıllı telefonunun yerini alabilecek bir çift hafif gözlükte kullanılacağına inanıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir