Meta, geçtiğimiz yıllarda başlattığı kripto projesinden sonra kullanıma sunduğu Novi dijital cüzdanını kapatmaya karar verdi. Şirket, hizmetin 1 Eylül’de sona ereceğini duyurdu.

Facebook, Novi projesinde Coinbase ile çalışacak

Birçok teknoloji devi bir süredir geleceğin para birimleri olarak kabul edilen kripto paralara odaklanıyor. Bunlardan biri de son zamanlarda metaverse’e yatırım yaparak ön plana çıkan Meta (eski adıyla Facebook). Dev şirket son yıllarda kripto para ve cüzdan gibi birçok adım attı.

Ancak bu Meta-kripto hareketleri uzun sürmedi. Stabilcoini geliştiren şirket, başlangıçta bu kripto para birimini ‘Libra’ olarak adlandırdı ve daha sonra ‘Diem’ olarak değiştirdi. Ayrıca şirket, bu kripto para birimi için Novi adında bir cüzdan hazırladı. Şimdi bu cüzdanın ömrünün de sona erdiğini öğrenildi. Yeni gelen bilgiler şirketin bu projeyi sonlandıracağını gösterdi.

Meta Novi dijital cüzdanı kapatılıyor

Bloomberg News’e göre Meta, Novi Dijital Cüzdanını kapatmaya karar verdi. Duyuruda, ülkemizde bulunmayan cüzdanların 1 Eylül’de kapatılacağı ve 20 Temmuz’un para eklemek için son tarih olacağı belirtiliyor. Şirket, müşterilerin “mümkün olan en kısa sürede” bakiyelerini çekmeleri gerektiğini ve paranın müşterinin banka hesabına aktarılacağını söyledi.

Elbette Dim ve Novi’nin artık hizmette olmayacak olması şirketin kripto para alanındaki çalışmalarının sonu anlamına gelmiyor. Bir şirket temsilcisi Bloomberg’e Meta’nın blockchain ve dijital varlıklar için ürünler geliştirdiğini ve şirketin bu teknolojiler konusunda iyimser olduğunu, dolayısıyla Web3’te yeni hareketler görmek mümkün olduğunu söyledi.

Sizlerle paylaştığımız gibi geçtiğimiz haftalarda Amerikan şirketi Meta Pay duyurmuştu. Metaverse teknolojilerini destekleyecek olan bu cüzdan, şirketin bu konulardaki hamlelerinin devam edeceğini de ortaya koydu. Şirketin kripto para varlıklarını yönetmek için Meta’yı seçenleri farklı farklı uygulamalar yerine tek bir uygulama yönlendirmek istediği, bu sayede Meta Pay’ın da kullanıcı sayısını arttırmak istediği düşünülüyor.

Aslına bakarsanız şirketin bu hamlesinin mantıklı olduğu söylenebilir. Son dönemlerde gelecek için her şeyi Metaverse projesine bağlayan şirket sanal dünyanın dinamiklerini tutarken aynı işlevi gören uygulamaları birleştirerek daha büyük başarılar elde edebilir. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir