Facebook, kripto işlemleri için dijital cüzdanı Novi’yi piyasaya sürdüğü gibi sürpriz bir ortaklık da duyurdu. Açıklamalara göre Facebook’un bu alandaki ortağı Coinbase olacak.

Facebook uzun zamandan beri gündemde yer alan Novi projesi için geçtiğimiz gün itibarıyla resmi bir açıklama yaptı. Açıklamada kullanıcıların belirlenen bölgelerde dijital cüzdanı kullanabileceği belirtilirken yapılacak işlemlerde destek için Coinbase ile iş ortaklığının kurulduğu belirtildi. Açıklamalara göre Novi sayesinde kullanıcılar anında ve hiçbir ücret ödemeden yurt dışına para transferi yapabilecek. Coinbase Custody teknolojisini kullanacak olan Facebook, bu alandaki başarısını aynı zamanda Coinbase’in deneyimine ve sunacağı hizmetlere de bağlamış durumda. 30 Haziran 2021 tarihi itibariyle Coinbase platformlarında 180 milyar dolarlık bir kripto varlığı yönetiliyor.

Novi’de işlemler nasıl yapılacak?

Açıklamalarda Coinbase ortaklığının yanı sıra kullanıcıların yeni programa ve dijital cüzdanı nasıl kullanacağına dair detaylara da yer verildi. Kullanıcılar 2018 yılında geliştirilmiş ve Amerika Birleşik Devletleri dolarına sabitlenmiş olan stablecoin olan paxos doları veya USDP ile işlem yapabilecek. USDP, Salı günü CoinMarketCap’te 946 milyon dolarlık değerleme ile 100. sırada yer almıştı. Ancak Facebook’un kullanıcı kitlesi göz önünde bulundurulduğunda kripto paranın daha da yüksek bir işlem hacmine ve değere ulaşması mümkün.

Facebook’un yeni projesinde USDP tercih edilmesinin en önemli nedeni ise kullanıcıların farklı bölgelerde de Facebook’un yeni teknolojisini kullanmaya teşvik edilmesi. Novi Başkanı David Markus tarafından yapılan açıklamalarda kullanıcıların istediği zaman paralarını yerel para birimlerine kolayca çevirebileceği ve hesaplarına paralarını çekebileceği vurgulandı. Novi için gelecek planlarda ise yeni ortaklıklar ve entegrasyonlar bulunuyor. Bunlar arasındaki en önemlisi ise Diem entegrasyonu olacak. 

Pilot bölgelerde çalışma başlatıldı

Konu ile ilgili ilgili olarak Coinbase tarafından da yeni bir blog paylaşımı yapıldı. Paylaşımda, ”Facebook, insanların yurt dışında anında, güvenli ve ücretsiz olarak para gönderip almalarını sağlayan yeni bir dijital cüzdan olan Novi pilotu için saklama ortağı olarak Coinbase’i seçti.” denildi. Açıklama “Pilot uygulamaya katılabilecek Novi kullanıcıları, Novi’nin Coinbase Custody ile mevduatta tutacağı Novi hesapları aracılığıyla Pax Dollar (USDP) alabilirler. Novi kullanıcıları daha sonra birbirleri arasında anında USDP transfer edebilecekler.” denilerek sonlandırıldı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir