Metaverse evreni için VR gözlükleri geliştiren ve giyim markasıyla anlaşma imzalayan Meta, kripto cüzdanını sunmaya hazırlanıyor.

Meta 2024 senesine kadar içerik üreticilerinden kesinti yapmayacak

Yeni adıyla Meta, metauzay evrenine odaklanan en büyük şirketlerden biridir. Amaç insanların çalıştığı, eğlendiği ve iletişim kurduğu sanal bir dünyada vakit geçirmelerini sağlamak. Bu hedef doğrultusunda sanal gerçeklik gözlükleri geliştiren ve şimdiden tanınmış giyim markalarıyla anlaşmalar imzalayan Meta, dijital cüzdanını bu evrende kullanılacak kripto paralar için sunmaya hazırlanıyor.

Meta metaverse evrenine hazırlıklara devam ediyor

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin insanların dijital varlıklarını, kimliklerini ve ödemelerini yönetmelerini sağlayacak bir dijital cüzdan üzerinde çalıştığını duyurdu. Meta bu hamlesiyle bir kez daha metaversal evrenin ne kadar tehlikeli olduğunu gösteriyor.

Zuckerberg, Facebook’dan yaptığı paylaşımda şu sözlerle yer verdi:

Bugün Facebook Pay’i Meta Pay olarak değiştirmenin ilk adımı atıyoruz. Facebook Pay; Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger ve Facebook Pay’i kullanabileceğiniz başka herhangi bir yerde alışveriş yapmak, para göndermek ve bağış yapmak için aynı şekliyle kalacaktır. Ancak mevcut özelliklerin ötesinde, yeni bir şey üzerinde çalışıyoruz: kimliğinizi, sahip olduklarınızı ve nasıl ödeme yaptığınızı güvenli bir şekilde yönetmenizi sağlayan metaverse için bir cüzdan. Gelecekte oluşturmak veya satın almak isteyebileceğiniz her türlü dijital ürün olacak; dijital giyim, sanat, video, müzik, deneyimler, sanal etkinlikler ve daha fazlası. Sahiplik, özellikle bu öğelerden bazılarını farklı hizmetlerde yanınıza almak istiyorsanız önemli olacaktır. İdeal olarak, herhangi bir metaverse deneyimine giriş yapabilmelisiniz ve satın aldığınız her şey tam orada olmalıdır. Oraya ulaşmanın uzun bir yolu var, ancak bu tür bir birlikte çalışabilirlik, insanlar için çok daha iyi deneyimler ve içerik oluşturucular için daha büyük fırsatlar sunacak. Yani, dijital ürünlerinizi kolayca kullanabileceğiniz daha fazla yer, onlara daha fazla değer vereceksiniz, bu da içerik oluşturucular için daha büyük bir pazar yaratıyor. Ne kadar kolay işlem yapabiliyorsanız, içerik oluşturucular için de fırsat o kadar büyük olmalıdır. Bunu inşa etmek için sabırsızlanıyoruz.

Zuckerberg, yeni dijital cüzdanının içerik oluşturuculara birçok fayda sağlayacağını söylüyor. “Dijital ürünlerinizi kullanmak sizin için daha kolay. Bu ürünlere ne kadar çok değer katarsanız, ”dedi

Konuyla ilgili daha fazla ayrıntı vermeyi reddeden Meta CEO’su bu dijital cüzdanın meta evrende ödeme yapmak için gerekli olup olmayacağını söylemedi. Ayrıca yeni Meta kripto para cüzdanının ne zaman piyasaya çıkacağını da henüz bilmiyoruz. Şirket, meta-uzay evrenine yatırımını sürdürüyor. Zuckerberg, daha önce yaptığı bir açıklamada metavers evreninde 1 milyar kişiye ulaşmayı hedeflediğini açıklamıştı.

Hatırlarsanız Facebook’un da bir kripto para cüzdanı hamlesi vardı. Hatta Zuckerberg yeni bir sanal para birimi oluşturmayı hedeflediğini de açıklamıştı. Bugün yapılan duyuru da aslına bakarsanız geçmişte sekteye uğrayan planın bir devamı gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir