Facebook ve Instagram’ın ana şirketi Meta, içerik oluşturucuların 2024 yılına kadar platformlarındaki gelirlerini azaltmayacağını açıkladı. Peki detaylar neler?

Meta, Giphy uygulamasını satmak zorunda kalabilir

Şimdi influencer olma zamanı. Ana şirket Facebook ve Instagram Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, bugün paylaştığı bir gönderide platformlarında parası olan içerik oluşturucular için bir güncelleme duyurdu.

İçerik oluşturucuların abonelikler, ücretli etkinlikler, rozetler ve diğer platformlardan para kazanma yoluyla elde ettikleri gelir, Instagram ve Facebook meta platformları tarafından bir süre daha kesintiye uğramayacak. Peki nedeni nedir?

Instagram ve Facebook, 2024 yılına kadar içerik üreticilerine yapılan ödemeleri kesmeyecek

Tahmin edebileceğiniz gibi Meta’nın bunu yapmaya çalışmasının asıl nedeni rekabet. Bildiğiniz gibi Instagram son zamanlarda aktif olarak TikTok’tan birçok özelliği çalıyor. Hatta TikTok videolarının makaralara yayılmasını engellemeye çalışıyorlar.

İçerik üreticilerinin 2024 yılına kadar gelirlerini kesmemelerinin nedeni, içerik üreticilerinin Instagram veya Facebook’tan ayrılıp TickTalk gibi diğer platformlara geçmesini engellemek.

Tek iyi haber bu değil. Zuckerberg, popüler videolar hazırlayan ve ikramiye alanlar gibi daha fazla içerik oluşturucunun bu platformlardan para kazanmaya uygun olacağını duyurdu. Şimdiye kadar içerik üreticileri ürettikleri içerikleri Facebook’ta Instagram’da paylaştıklarında para kazanabilecekler.

Şirketin aldığı bu karar içerik üreticilerinin kazancını arttırırken aynı zamanda içerik üretmeye yeni başlamak isteyenler için de çok iyi bir fırsat. Bu sayede içerik üretmeye başlayarak gelir elde edebilirsiniz. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir