Honda elektrikli otomobillere yönelik önemli bir yatırım gerçekleştirirken üretim kapasitesinin 2 milyona çıkarılmak istendiği belirtildi. Hedeflenen tarih ise 2030.

Otomobil markalarında son dönemlerde elektrikliye dönüş için önemli yatırımlar ve planlamalar yapılmaya başlandı. Bu alanın öncü markalarından birisi olan Honda da bu akıma uydu ve yeni yatırımıyla dünya genelinde gündeme geldi. Özel olarak gerçekleştirilen online etkinlikte şirketin geleceğine yönelik mesajlar veren şirket, 10 yıl içerisinde elektrikli otomobil üretimlerini rekor seviyelere çıkarmak istiyor. Yeni yatırımlar ve üretim hatlarıyla birlikte tamamen elektrik modellere yönelecek şirket, 10 yıl içerisinde 2 milyonluk üretime ulaşmayı hedefliyor.

Honda 30 yeni elektrikli model tanıtacak!

Yapılan açıklamalarda dikkat çeken detaylardan birisi de elektrik modellerdeki zengin seçenekler oldu. Zira açıklamalara göre şirket 2030 yılına kadar 30 yeni elektrikli modeli tanıtacak. 30 yeni model seçeneği ile elektrikli araçlar sektöründe ön plana çıkmak isteyen marka, böylece geleceğe yönelik de önemli bir adım atmış olacak.

Bu hedeflerin tutturulabilmesi adına ise yatırım planlamasında 40 milyar dolarlık bir kaynak ayrılmış durumda. Kendi elektrik araç mimarisini geliştirerek üretimlerin büyük bir bölümünü kendi fabrikalarında yapmak isteyen Honda, hedeflerini yakalaması halinde sektörde önemli bir fark yaratabilir. Elektrikli araçlar ile birlikte uzay araştırmaları, karada ve havada gidebilen araçlar, robot sistemleri üzerinde de çalışmalar yapılacak.

Başlangıç aşamasında 40 milyar dolar olarak ayrılan kaynakta 10 yıllık vadede daha fazla yatırım yapılacak. Açıklamaya göre bir sonraki aşamada 64 milyar dolar harcayacak olan şirketin daha sonraki yıllarda ise yıllık 80 milyon dolarlık bir yatırım planlaması bulunuyor.

Şirketin ilk hamlelerinden birisi 2024’de gelecek. Japonya’ya özel olarak geliştirilecek ilk araç, hem deneme hem de mini bir model olacak. 1 milyon yen karşılığında satılacak olan araç, Japonya gibi yüksek nüfuslu bölgelerde de pazara çıkabilir.

Çoğu marka yakın tarihte yakıt hücreli araç üretimini iptal etmeyi düşünüyor. Ancak Honda bu konuda ısrarcı. Zira 2040 yılına kadar elektrik modeller ile birlikte mevcut standart araç üretimleri de devam edecek. 2040 sonrasında ise sadece elektrik modellere yönelik üretimler yapılacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir