Ünlü CEO Mark Zuckerberg, Horizon Worlds’de satılan ürünler için yeni bir komisyon sistemi duyurdu. Detaylar haberimizde;

Ünlü CEO Zuckerberg’in kişisel harcamaları son dönemde etkileyici oldu. 2021’de Zuckerberg ve ailesinin güvenlik ve özel jet için 26.8 milyon dolar harcadığı ortaya çıktı.

Zuckerberg’in kişisel harcamalarını karşılamak için Meta’nın sanal dünyası Horizon World’ü izlediği açık. Zuckerberg’in yeni planı ne? Bu da platformdaki satış gelirinin %50’sini takip ediyor. İşte Zuckerberg’in gelir kapısı;

Mark Zuckerberg, Meta Horizon Worlds gelirinin yüzde 50’sini alacak

Microsoft Windows ve Oculus Quest for Meta tarafından desteklenen Metaverse tabanlı web platformu şu anda Mark’ın favori platformlarından biri. Bu haftanın başlarında şirket, içerik oluşturucuların Horizon Worlds’de gerçek parayla dijital ürünler satabileceğini duyurdu.

Meta, platform tarafından oluşturulan gelirin yüzde kaçının içerik oluşturucular tarafından tutulacağını açıkladı. Raporlara göre Meta, Horizon Worlds’de satılan her şeyin, şirketin VR platformu üzerinden uygulama satan geliştiricilerden aldığı %30’luk ücrete tabi olacağını ve ardından kalan tutar için %25’lik bir ücret daha alacağını duyurdu.

Meta, Horizon Worlds’de, sanal öğe satışına izin veriyor

Açıklamaya göre Meta yaklaşık %47.5, içerik üreticileri ise %52.5 alacak. Örneğin, bir içerik oluşturucu 1 ABD Doları karşılığında bir öğe satarsa, Meta Quest Mağaza Ücreti 0,30 ABD Doları, Horizon Platform Ücreti 0,17 ABD Doları ve İçerik Oluşturucu Geliri cari vergiden sonra 0,53 ABD Doları olacak.

Sanal bir evren olarak gördüğümüzde Roblox da kendi evreninde satış yapan üreticilerden komisyon alıyor. Ancak sabit bir ücret belirlemek yerine sanal ürünün kendi pazarında satılıp satılmamasına veya doğrudan müşteri tarafından satın alınmasına bağlı olarak %30 ile %70 arasında değişmektedir. Buda kısa vadede Mark Zuckerberg için oldukça iyi bir gelir demek.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir