Facebook, pandeminin başlangıcından bu yana çok fazla düşmemişti. Haftayı 146.29 dolardan bitirerek %14 geriledikten sonra, ana Facebook’un hisseleri Cuma günü Mart 2020’den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Meta, son 12 ayda değerinin %61’ini kaybetti ve bu, herhangi bir Big Tech hissesinin açık ara en büyük düşüşü. Bu değer Nasdaq Bileşik endeksindeki düşüşün iki katından fazla.

Hisseler beş gün boyunca düşmeye devam etti. Meta şu anda Covid-19’un ilk günlerinin ABD hisse senetlerini sarstığı 16 Mart 2020’deki kapanış fiyatının sadece 28 sent üzerinde işlem görüyor.

Meta, Facebook Neighborhoods’un fişini çekiyor

Meta’daki düşüş devam edecek mi?

Meta 146.01 doların altına düşerse, Ocak 2019’dan bu yana en düşük olacak. 2019 senesinde Facebook, sosyal medya şirketine tüketici güvenini test eden ve bir dizi hararetli kongre oturumuna yol açan Cambridge Analytica skandalının etkileriyle karşı karşıyaydı. Ancak Facebook, ABD’deki aktif kullanıcılarını yüzde 1’in altında olsa da arttırmayı başardı.

Facebook’ta resmi isim geçen Ekim ayında Meta olarak değiştiğinden beri şirket için gidişat pek de iyi gitmiyor. Apple’ın iOS gizlilik güncellemesi, reklamları hedeflemeyi zorlaştırdı ve sosyal medya rakibi TikTok’un artan popülaritesi, kullanıcıları ve reklamverenleri uygulamadan uzaklaştırıyor. Bu arada, ekonomik yavaşlama birçok işletmenin çevrimiçi pazarlama harcamalarını kısmasına neden oldu. Temmuz ayında Meta, hem üst hem de alt satırlarda ikinci çeyrek kazançlarının eksik olduğunu bildirdiği için ikinci bir satış düşüşü beklediğini söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir