Facebook Neighborhoods olarak adlandırılan ve komşuluk teması üzerine kurulan özellik, Meta tarafından kapatılıyor.

Nextdoor adı verilen popüler servisten esinlenerek hazırlanan Facebook Neighborhoods için yolun sonu göründü. 2020’de Kanada’da belirli kullanıcılar ile test edilmeye başlanan ve yerel toplulukların oluşmasına katkı sağlayacağı belirtilen servis geçtiğimiz yıl itibariyle Amerika Birleşik Devletleri’nde de test edilmeye başlanmıştı. Ancak yapılan son değerlendirmelere göre istenilen verimin elde edilememesi nedeniyle servisin kapatılmasına karar verildi. 

Facebook Gaming mobil uygulaması, 28 Ekim’de tarih oluyor

Facebook Neighborhoods kapatılıyor

Meta sosyal medya danışmanı Matt Navarra tarafından yapılan paylaşım ile duyurulan gelişmeye göre 1 Ekim 2022 tarihi itibarı ile servis erişim dışı bırakılacak. Servis ile genel olarak etkinliği artırmak ve Facebook kullanıcılarının birbiriyle daha fazla etkileşime geçmesini isteyen Facebook, bu konuda önemli bir ilerleme kaydedemedi. Resmi açıklamalarda servisin neden kapatıldığına dair detaylara yer verilmedi. Nextdoor’daki popülerlikten etkilendiği ve benzer bir etkileşim elde etmek istediği düşünülen Facebook için bundan sonraki süreçte Facebook Neighborhoods olmayacak. Facebook bu özelliği kullanmak isteyenler için gruplar adı altında yerel toplulukların oluşturulabileceğini hatırlattı.

Facebook’ta neler oluyor?

Tüm bunların yanı sıra Facebook için arka arkaya gelen kapatma kararları Meta’nın ekonomik anlamda bir toparlanma sürecinde olduğunu da akıllara getirdi. Zira hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde bağımsız Facebook Gaming uygulamalarının da kapatılacağı belirtilmişti. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir