Meta tarafından yapılan yeni açıklamalarda metaverse özelliği ile herkesin kimliğe sahip olacağı ve profil açmanın zorunlu tutulacağı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan paylaşım ile Metaverse konusunda önemli bir adım atan Meta, sanal dünya için hazırlıklarını sürdürüyor. Şirket son açıklamasında kullanıcıların Meta Quest VR kullanırken Meta hesabı ve Mete Horizon profili açması gerektiğini söyledi.

Metaverse dünyasının oyun kurucusu The Sandbox Türkiye pazarında

Meta Horizon profili nasıl açılır?

Daha önce Facebook hesapları ile kullanılabilen VR başlıklar, bundan sonraki süreçte Facebook hesapları ile kullanılmayacak. Facebook ve Instagram bağlılığını ortadan kaldırmak ve Meta profillerini ön plana çıkarmak isteyen şirket, bu nedenle 2023 yılı itibarı ile Meta hesabı ile Meta Horizon Profili olarak adlandırılan profilleri yaygınlaştıracak.

Meta Horizon Profili, kullanıcıların sanal dünyadaki kimliği olacağı gibi yeni üyelik üzerinden her bir kullanıcının sanal kimliği oluşturulacak. Profil için tüm ayarlamaların yapılabileceği sanal dünyada kullanıcıların kendi avatarların oluşturması, arkadaşları ile iletişime geçmesi, farklı profilleri takip etmesi ve takipçileri ile etkileşime geçmesi mümkün olacak.

Yeni sistemde güvenliği de ön planda tutan Meta,  13 ile 17 yaş arasındaki kullanıcılara yönelik yeni bir güvenlik kalkanı oluşturacak. Bu kullanıcıların hesapları gizli olarak platformda yer alacak ve diğer kullanıcılar tarafından fark edilmesi zorlaştıracak. Üstelik tüm profiller için herkese açık, kapalı, arkadaş ve aile olarak üç farklı gizlilik seçeneği sunulacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir