Facebook Gaming mobil uygulamaları 28 Ekim tarihi itibariyle tarih olacak. Meta, uygulamayı sonlandıracağını duyurdu.

Twitch’e karşı Gaming mobil uygulamaları ile hamle yapmak isteyen Facebook, 2020 yılında büyük umutlarla yeni teknolojilerini tanıtmıştı. Ancak 2020 yılından günümüze kadar isteneni vermeyen uygulamalar, Meta tarafından kapatılıyor. 28 Ekim tarihi sonrasında kullanılamayacak olan servislerde oyun yayını yapmak ya da yayınları izlemek mümkün olmayacak.

Facebook Gaming, Twitch’ın tahtını mı sallıyor?

Facebook Gaming’e ne olacak?

Facebook Gaming mobil uygulamaları hem iOS hem de Android’de destekleniyor. Ancak uygulamaların kapanmasının ardından platform, Facebook’un resmi uygulamasına taşınacak.  Meta yapacağı bu hamle ile uygulama olarak servislere erişimi kapatacak. Ancak özelliği tamamen devre dışı bırakmayacak olması sayesinde Facebook uygulamasından bu deneyimi yaşama imkanı sunacak. Buna rağmen özelliğe çok fazla ilgi gösterilmemesi, değişim sonrasında ilginin daha da düşeceğini gösteriyor.

Son pazar raporuna göre yüzde 7,9 oranında pay almayı başaran Facebook Gaming, rakiplerine karşı ciddi bir güç haline gelememişti. Twitch pazarın yüzde 76,7’sine YouTube ise yüze 15,4’üne sahip olarak sektörün en güçlü rakiplerinden.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir