Meta, Avrupa’dan ABD’ye veri aktarmakla suçlanıyor. Facebook ve Instagram için alarm zilleri çalıyor. En popüler sosyal medya platformlarından Facebook ve Instagram’ın ana şirketi

Meta, kripto para cüzdanı Novi’yi kapatıyor

Meta, İrlanda Veri Koruma Komisyonu’na başvuruda bulundu. Öyle ki şirket gizlilik bürosu tarafından tutuklandı. Öte yandan, olası sonuçların boyutları pek iç açıcı değil.

İrlanda Veri Koruma Komisyonu: “Meta, Avrupa’dan ABD’ye kullanıcı verilerini gönderiyor”

Eskiden Facebook olarak bilinen Meta, Avrupa ile birkaç kez karşı karşıya gelmişti. Yakın zamanda İrlanda’da bir gizlilik düzenleyicisiyle karşı karşıya kalan şirket, ağır suçlamalarla karşı karşıya. Komisyon Perşembe günü Avrupalı ​​meslektaşlarına Facebook sahibi Meta’nın Avrupa’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne kullanıcı verilerini göndermesini engelleyeceğini söyledi.

Bunun Meta kullanıcıları ve platform için ölümcül sonuçları olabilir. Taslak, Meta’nın ABD’ye büyük miktarda veri aktarmasını önlemek için kesin bir karar verileceğini söylüyor. Meta, böyle bir hareketin, Avrupa Ulusal Veri Koruma Düzenleyicileri Grubu tarafından onaylanması halinde, Avrupa’da Facebook ve Instagram hizmetlerinin engellenmesine yol açacağı ve ortak eylemi vurgulayacağı konusunda uyardı. Bir Meta sözcüsü konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Avrupa Veri Koruma Otoriteleri tarafından incelemeye tabi olan bu karar taslağı, çözülme sürecinde olan AB ve ABD yasaları arasındaki bir ihtilafla ilgilidir. Sınırlar arasında sürekli veri aktarımına izin verecek yeni yasal çerçeve ve bu çerçevenin aileleri, toplulukları ve ekonomileri birbirine bağlı tutmamıza izin vermesini bekliyoruz.

2020 senesinde Avrupa Adalet Divanı, Gizlilik Kalkanı adlı AB ile ABD arasında yapılan veri akışı anlaşmasını iptal ettiğini açıklamıştı. İptal kararı gerekesi olarak da eski adıyla Facebook ve diğer birçok ABD şirketinin kişisel verileri ABD’ye aktarmak için kullanılması gösterilmişti. Son gelişmeler ışığında Meta’nın veri sızdırdığı kesinleşirse uygulamalarının kapatılma ihtimali söz konusu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir