Facebook’un çatı şirketi olan Meta, kendi kripto para projesi olan Diem sonrasında şimdide kripto cüzdanı olan Novi’yi kapatma kararı aldı. Şirketin bu hizmetinin 1 Eylül tarihinde sonlandırılacağı açıklandı. Birçok teknoloji devi tarafından geleceğin para birimi olarak gözüken kripto paralara yönelik geliştirmeleri devam ediyor. Bunlardan biriside metaverse yatırımları ile dikkat çeken Meta şirketi olmuştu. Dev şirket, son yıllarda kripto paralara olan yatırımlarını artırırken, cüzdan gibi girişimler ile de karşımıza gelmişti. Ancak kripto paraya yönelik Meta hamleleri fazla sürmedi ve kendi tablecoin’i geliştiren şirket, ilk olarak Libra olarak daha sonra ise Diem olarak bu para birimini geliştirdi. Daha sonra projenin sonlandırılacağı açıklanmış ve şirketin kripto para için hazırladığı Novi adlı cüzdanı da bu noktada işlevsiz kalmıştı. Artık Novi’de ömrünü sonlandırmaya hazırlanıyor.

Meta’nın kripto para cüzdanı Novi kapanıyor

2

Meta, dijital cüzdan Novi’yi sonlandırma kararı alırken, açıklamalar ile ülkemizde yer almayan cüzdanın 1 Eylül’de kapatılacağı ve Temmuz tarihinden itibaren ise fon eklenmeyeceği ifade edildi. Şirketin kullanıcıların bakiyelerini ise en kısa sürede çekmeleri gerektiği açıklandı. Meta’nın önce Diem sonra da Novi platformlarını kapatması sonrasında kripto hamleleri devam edecek. Şirket sözcüsü tarafından verilen açıklamalara göre Meta’nın blok zinciri ve dijital varlıklara yönelik olan ürünler oluşturmaya devam ettiklerini açıkladı. Bu teknolojiler için beklentilerinin olduğunu ve Web3 noktasında ise yeni hamleler Meta tarafından gelebileceği açıklanıyor.

ABD merkezli şirket ayrıca geçtiğimiz haftalarda Meta Pay adlı sistemini de duyurmuştu. Metaverse teknolojilerini destekleyecek olan bu cüzdan ise şirketin yapacağı yeni hamleleri arasında yer alıyor. Metaverse dünyası, şirketler tarafından benimsenerek önemli yatırımlar yapılmaya devam ederken, bu alanda dev isimler arasında yer alan Meta şirketi de yeni hamlelerini yapmaya devam edecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir