Meta, 2022’de “yerinde ticaret ve alışveriş” yatırımına öncelik verecek. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda 2022 itibariyle Facebook, Instagram ve Messenger uygulamaları aracılığıyla daha fazla ürün satmanın planlandığı belirtildi. 

Meta’nın ilk önemli hamlelerinden birisi 2022 yılında gelecek. Şirket tarafından yapılan yeni açıklamalarda uygulamalar üzerinden doğrudan daha fazla ürün satışının yapılmaya başlanacağı belirtilirken, konu ile ilgili resmi açıklamalar Meta’nın reklam ve iş platformunun başkan yardımcısı Dan Levy’den geldi.

Meta’dan sürpriz hamle!

“Bu bizim en öncelikli alanımız ve en büyük yatırım alanımız. Uygulamamızın iş dünyasının ana hedefi haline gelmesi ve ilerleme kaydetmesi için vizyonumuz doğrultusunda çalışmamız gerekiyor” diyerek şirketin bu konudaki hedeflerini aktaran Levy, bu konuda bazı ortaklıklar yapılabileceğinin de sinyallerini verdi.

2015 yılından beri e-ticaret üzerine denemeler yaptığı bilinse de bugüne kadar beklentiler ve hedefler hiçbir zaman tutturulamadı. 2020 yılında Facebook ve Instagram üzerinden dijital olarak mağazaları tanıtmaya başlayan şirket, e-ticaret gelir modelinin daha büyük bir parçası olabilmek adına şimdi daha büyük oynamayı istiyor. Yerinde satış gibi farklı formüller üzerinde duracak olan Meta, 2022 yılında belirlenen hedeflere ulaşmayı başarırsa daha sonraki yıllarda e-ticaretteki etkinliğini arttırabilir. Levy’nin açıklamalarına göre şirket yeni satış programında 3 ana kriter üzerinde ilerleyecek. Bu 3 kriter ise şöyle;

  • Meta, en az 2023 yılına kadar İngiltere gibi güçlü ve büyük pazarlara öncelik vermeyecek
  • Mevcut ortaklar dışında başka bir iş ortağı için yeni bir yatırım yapılmayacak.
  • ABD odaklı, Amerikan yaşam stiline yön veren işletmeler ile çalışılacak

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir