Yeni güncelleme, Facebook Messenger’da sesli ve görüntülü arama özelliklerini kullanmayı kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Messenger kaybolan mesajın ekran görüntüsü alındığında uyaracak

Meta, Facebook Messenger’a çok fazla ağırlık veriyor. Sesli ve görüntülü aramalar için uygulamanın özelliklerini geliştirmek isteyen bir şirket, yeni bir güncelleme getirdi. Yeni güncelleme, Facebook Messenger’ı kullanmayı kolaylaştırmayı amaçlıyor.

iOS için Facebook Messenger indir
Android için Facebook Messenger indir

Messenger, yeni güncellemeyle artık daha da kullanışlı

Uygulamanın artık tüm aramaları bir arada gösteren yeni bir sekmesi var. Yeni Aramalar sekmesi, tüm sesli ve görüntülü aramalarınızı tek bir yerde toplayarak kullanım kolaylığı sağlar. Yeni özellik, Android ve iOS cihazlarda Messenger’ın “Sohbetler” bölümünün yanında yer alıyor.

Yeni özellik, istenmeyen aramalar da dahil olmak üzere yaptığınız veya aldığınız her aramayı size gösterir. Yeni kart, sesli ve görüntülü aramalar için kartların yanı sıra kişilerinizin bir listesini içerir. Bu, aramak istediğiniz kişiyle iletişim kurmanızı kolaylaştırır.

Facebook Messenger, tüm aramalarınızı özel bir “Arama” sekmesinde birleştirerek başka bir Meta uygulaması olan WhatsApp’ın izinden gidiyor. Arama ve WhatsApp işlevleri uzun süredir kullanılmaktadır. Messenger ayrıca bu yeni sekmeyle sohbet etmeyi daha da kolaylaştırmayı hedefliyor.

Şaşırtıcı bir şekilde, dünyanın en popüler Facebook Messenger’ı henüz konuşmaları tek bir yerde toplamadı. Daha önce arama işlevini kullanmak için aramak istediğiniz kişinin sohbet penceresini açmanız gerekiyordu.

Meta, Messenger üzerinden her gün 300 milyondan fazla sesli ve görüntülü görüşme yapıldığını duyurdu. Bu arada, yeni yer iminin gelmesiyle, uygulamaların yalnızca mesajlaşma için olmadığı daha açık hale geliyor.

Yeni güncellemenin Facebook Messenger’daki sesli ve görüntülü aramaların hacmini etkileyip etkilemediğini göreceğiz. Peki siz Meta’nın Messenger’a getirdiği yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu özellik uygulamanın işlevselliğine olumlu bir şekilde katkıda bulunuyor mu? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

iOS için Facebook indir
Android için Facebook indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir