Bir mesajlaşma uygulaması olan Messenger, uçtan uca şifreli sohbette kaybolan mesajları gönderenleri rahatsız eden özellikleri duyurdu.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Messenger uygulaması için yeni bir uçtan uca şifreli sohbet özelliğini duyurdu. Bilindiği gibi uçtan uca şifreleme (e2ee) ilk olarak 2016 yılında Messenger’a tanıtıldı. Bugünden itibaren uçtan uca şifreli bire bir sohbetler, grup sohbetleri ve sesli-görüntülü aramalar tüm kullanıcıların kullanımına sunulacak.

WhatsApp, web ve masaüstü sürümleri için iki aşamalı doğrulama sistemi geliyor

Messenger artık şifreli sohbetlerde GIF’leri, çıkartmaları ve tepkileri destekliyor. Ayrıca mavi onay işaretli doğrulanmış bir hesapla şifreli sohbetler yapmak da mümkün olacak. Bu nedenle, insanlar diğer hesapların gerçek ve resmi olduğunu anlayacaktır. Tüm bunlara ek olarak Mark Zuckerberg, kullanıcıların beğenmediği bir gelişmeyi daha duyurdu.

Messenger, mesajın ekran görüntüsünü almanız konusunda sizi uyaracak

Meta ile ilişkilendirilen popüler bir mesajlaşma platformu olan Messenger, uçtan uca şifreli sohbette mesaj kaybı özelliğini kullanmanıza da olanak tanıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar sadece bir kez görüntülenebilen mesajlar gönderebilirler. Diğerleri, açıldıktan sonra kayıp mesajı açamaz.
Kaybolan mesajın ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Bu, bir mesaj gönderildiğinde, diğer kişinin mesajı her zaman görmesini sağlar.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg’e göre, uygulama artık Messenger’ın şifreli sohbetinde gönderilen kayıp bir mesajın ekran görüntüsünü alırken göndereni bilgilendiriyor.

Mark Zuckerberg’in paylaşımına göre bu özellik sadece uçtan uca şifreli sohbetlerde gönderilen kayıp mesajlar için geçerli. E2EE tarafından korunmayan standart bir sohbette kaybolan bir mesajın ekran görüntüsünü aldığınızda bildirimler kaybolmaz.

Mesaj kaybolma özelliği WhatsApp’ta da mevcut

WhatsApp kullanıcıları birbirlerine tek seferlik fotoğraf gönderebilirler. Mark Zuckerberg’in “Ekran görüntüsü alırken bildirimi” yalnızca Messenger’da mevcuttur. Meta, zamanla geliştirdiğiniz işlevselliği tüm uygulamalarınıza getirir.

(Facebook’un mobil uygulamasındaki Instagram Reels özelliği gibi) Bu teknoloji devinin alışkanlığının WhatsApp’ta ekran görüntüsü alırken bildirim gönderme özelliğini de içerebileceğine dair endişeler var. Ancak Meta’nın bu konudaki stratejisi henüz net değil. Meta’nın yeni hamlelerinden sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.

Messenger’daki yeni özellikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizden haber almak için sabırsızlanıyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir