Facebook Messenger, görüntülü sohbetleri daha eğlenceli bir şekilde değerlendirmek için artırılmış gerçeklik özellikleri ile zenginleşiyor. 

Mesajlaşma, görüntülü ve sesli sohbet uygulaması olarak hizmet veren Facebook Messenger, oldukça yüksek kullanıcı sayısına sahip olan bir platformdur. Şirket, kullanıcıları için her geçen gün farklı özellikler sunuyor. Uygulamayı daha kullanışlı ve eğlenceli bir hale getirmek için sık sık güncellemeler sunuluyor. Şirket, grup görüntülü konuşmalarını daha eğlenceli bir şekilde gerçekleştirmek için Messenger platformuna Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality – AR) deneyimini getiriyor. Facebook, konuşmaya katılan herkesin aynı anda bu deneyimden faydalanmasına izin veriyor. Bu özellik görüntülü görüşmelerin yanı sıra aynı zamanda Messenger odaları için de geçerli olacak. 

Messenger’a 70’ten fazla AR efekti geliyor

34

Yakın zamanda gelecek olan bu Artırılmış Gerçeklik içinde 70’ten fazla farklı efekt geliyor. Oyuncuların sanal bir burger oluşturmak adına yarış içerisine gireceği ya a sanal bir turuncu kedinin çağrıdaki üyeleri photobomb’ladığı bir oyunda bu efektlere dahil edilecek. AR efektleri normal şartlarda tekli aramalarda kullanılıyordu fakat şimdi ise grup görüşmeleri de dahil edildi. Görüntülü sohbetlerde ve Messenger odalarında kullanılacak olan AR fonksiyonuna ek olarak yanında farklı yenilikler de sunulacak. Zoom uygulamasında olduğu gibi video konferans özelliği yakın zaman içerisinde Instagram’da yerini alacak. 

Facebook Messenger’a gelecek diğer yenilikler

36 1

Paylaşılan ”grup efektleri” deneyimlerinin yanı sıra Facebook, farklı yenilikler de sunuyor. Bu ay içerisinde sohbet hizmetleri için daha küçük özelliklerden oluşan bir koleksiyondan söz edildi. Yeni “kelime efektleri” deneyimi, kullanıcılar istedikleri bir ifadeyi kullandıklarında sohbet içerisinde bir animasyonu göstermeye imkan tanıyacak. Bu yeniliklerin ardından Cadılar Bayramı’na yönelik birkaç özellik sunulacak. James Bond’un yeni filmi olan ”No Time to Die” ile bağlantılı yeni ”SoundMojiler” eklenecek. Bununla beraber Messenger sohbetleri be Instagram mesajları için Cadılar Bayramı tasarımlarına sahip olan yeni bir sohbet temaları da yenilikler arasında yer alıyor. Facebook bünyesinde yer alan geliştiriciler, yeni AR deneyimini ve diğer özelliklerin de ay sonundan sonra kullanıcıların beğenisine sunulacak. Facebook Messenger’ın yeni AR özelliği hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir