Geçen yıl Mercedes, etkileyici enerji tüketimine sahip bir elektrikli araç üretme hedefiyle Vision EQ XX’yi duyurmuştu ancak sadece duyurulmuştu. Şirket şimdi de Mercedes Vision EQXX’i tanıttı.

Elektrikli araçlar çeşitlenmeye devam ediyor ve tasarımları giderek daha ilgi çekici hale geliyor. Geçen yıl duyurulan Mercedes elektrikli otomobil Vision EQ XX, marka hayranlarını ve teknoloji hayranlarını şaşırtan yeni duyuruldu. Mercedes Vision EQXX nihayet resmi olarak piyasaya sürüldü ve birçok bilgiye sahip.

Mercedes Benz’in yeni arabası dikkatleri üzerine çekti

Mercedes Vision EQXX, doğrudan bir Tron filminden gelmiş gibi görünen bir tasarımdır. Geleceğin tüm arabaları böyle görünüyorsa, gelecek gerçekten güzel görünüyor. Geleceği bir kenara bırakın ve bu yeni teknoloji harikası Mercedes Vision EQXX’in duyurulan özelliklerine bir göz atın.

Dış tasarım

Mercedes Vision EQXX, gelecekten gelen bir dış tasarıma sahiptir. Tron filmini andıran bu elektrikli spor otomobil, 463 cm çapındaki C sınıfı bir araçtan veya 280 cm çapındaki bir tekerden biraz daha küçük. Aracın tasarım açısından en ilgi çekici yanı ise küre görünümünde olması ve stop lambaları. Zaten gelecekten çok uzak görünen kesinlikle arka lamba.

İç tasarım

Otomobilin iç tasarımı, tıpkı dış tasarım gibi geleceği temsil eder. Otomobilin içinde, sürücü koltuğu tarafından yolcu koltuğu tarafına uzanan bir dijital ekran bulunuyor. Ekran çözünürlüğü, aracınızdaki her şeyi kontrol edebileceğiniz 8K’dır.

Mercedes şık elektrikli AMG modelini tanıttı

Aracın koltukları çok rahat vegan deri malzemeden (mantar, kaktüs, bambu) yapılmıştır. Ayrıca aracın ön tarafında gerektiğinde açılıp kapatılabilen ısıtma veya soğutma fanı bulunmaktadır.

Mercedes Vision EQXX motor ve akıt tüketimi

Piyasaya sürüldüğü sırada sunulan bilgilere göre, EQXX’in elektrik motoru 201 hp, yani 150 kW’a eşdeğer. Bu 201hp elektrik motoru pille çalışır. Pil kapasitesi henüz açıklanmadı ancak 100 kW/saatin altında. Bu pilin tek bir şarjla 1000 kilometre yol gidebileceği söyleniyor.


ultra düşük yuvarlanma dirençli tekerlek bir Bridgestone ürünüdür. Jant kapaklarıyla çalışan bu aerodinamik olarak optimize edilmiş tekerlekler, aracı hızlandırır ve güç tüketimini önemli ölçüde azaltır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir