Alman Mercedes-Benz Group AG, Cuma günü yaptığı açıklamada, Şanghay’da mobilite teknolojisine odaklanacak bir araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) merkezi açtığını söyledi.

Şirketten yapılan açıklamada, Çin’deki ikinci Ar-Ge tesisi olan merkezin otomatik sürüş ve büyük veri gibi teknoloji alanlarında çalışacağı belirtildi.

Bildiğiniz üzere otonom sürüş teknolojisi son dönemlerde oldukça dikkat çekiyor. Kullanıcıların bu yöndeki talep artışları araç şirketlerini de harekete geçiriyor. Pek çok ülke 2030 senesi itibariyle sadece elektrikli araç satmak istiyor. Bu sekiz senelik süreçte otonom araç deneyiminin de en iyi seviyeye getirilmesi hedefleniyor.

Mercedes-Benz, yeni teknoloji merkezine yaptığı yatırımın boyutu ve yeni lokasyonun yanı sıra yeni merkez için kaç mühendis işe almayı planladığı konusunda ayrıntı vermedi. Şirketin bu konu hakkında önümüzdeki günlerde detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

Mercedes-Benz Şanghay’da yeni Ar-Ge merkezi kurdu

Yetkililker konuyla ilgili açıklamalarında sadece “yüzlerce yeni teknoloji yeteneğini çekmeyi hedeflediğini” söyledi.

Mercedes Benz tek şarjla 1000 km gidebilen elektrikli araç üretti

Yeni bir Şanghay teknoloji merkezinin kurulması, geçen yıl Alman premium otomobil üreticisinin Çin’in başkentinde yeni bir Ar-Ge tesisi açarak Pekin’deki Ar-Ge yeteneklerini önemli ölçüde yükseltmesi anlamına geliyor.

Şirketin bu tesiste en az 1000 mühendis çalıştırması bekleniyor. Bu da aynı zamanda Şanghay için yeni bir istihdam alanı anlamına geliyor. Mercedes-Benz gelecekle ilgili planları hakkında bir açıklama yapmasa da şirketin otomotiv sektörünün liderlerinden biri olmaya devam etmek için çalışmalara başladığını söylemek mümkün.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir