PSG önderliğinde bir yatırım turu gerçekleşti ve katılımcılar arasında Rev1 Ventures ve Plymouth Growth boy gösterdi.

mentorluk hizmeti sağlayan girişim MentorcliQ
mentorluk

Bir mentorluk girişimi olan MentorcliQ içeriğinde çalışanlara odaklanmaktadır. Gerçekleşen yatırım turunda katılımcıları Rev1 Ventures ve Plymouth Growth olan girişim 80 milyon dolardan daha fazla miktarda yatırım aldı. Gelen bu yeni yatırımı kullanmayı planladıkları alanları ise yeni ürünleri geliştirmede ve kullanıcı tabanlarını büyütmek için geçirdikleri süreçleri yönetmede kullanmak olarak belirten girişim gelecek 12 ay içerisinde 120 kişiyi işten çıkarmayı planladığını da belirtti. 

Peki nedir bu MentorcliQ?

Kurucuları Phil George, Andy George ve Miles Ulrich olan girişim, firmalara iş geliştirme süreçlerinde, çalışan bağlılığı konusunda iyileştirmeler yapmada ve çalışan kişilerin yaşadığı zorlukları çözümleme konusunda yardımcı olmaktadır. MentorcliQ sayesinde firma çalışanları kendilerinde yeni yetenekler keşfetmiş ve kariyerlerini geliştirmiş olurlar bu da MentorcliQ’i tercih sebebi yapar. Ayrıca kurum içerisinde odağı mentorluk olan topluluklar oluşturur böylece çalışanlar kariyer yolculuklarında profesyonel bir elle buluşur.

MentorcliQ adeta bir kontrol üssü gibi işlemektedir. Şöyle ki firmaların sadece tek arayüz üzerinden çok sayıda mentorluk programı sunmasına olanak sağlayan girişim hangi kullanıcının hangi programa katılım gösterdiğinin bilgisine erişimi de sağlamaktadır. Çalışan katılım bilgisi, katılım sayısı ve mentorluk etkinlikleri tarzı bilgilere de ulaşılabiliyor. İlaveten şirketler bireysel programlar tercih edildiğinde çalışan ve mentor eşleşmesinin nasıl olması gerektiğinde karar verici rolde oluyor. 

MentorcliQ’i diğerlerinden ayıran ne sorusunun cevabı ise olağan mentorluk serüveninde müşterilerine yol gösterici olması. Program geliştirme ve mentorluk stratejileri tasarım sürecinde de eşlik ediyor olması onun artı yönlerinden biri.

Son zamanlarda olması gereken önem seviyesine yaklaşan mentorluk kavramı ile birlikte çalışanların optimum verim ile çalışmasını destekleyici rolde olan MentorcliQ, eşleştirme algoritması konusunda da oldukça iddialı. Diğer uygulamaların aksine MentorcliQ mentorluk eşleşmelerini mevcut katılımcı nüfusu için optimize ederek birebir çalışıyor.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik mezunu, Endüstri Mühendisliği öğrencisi, İmza'da Dijital Çırak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir