Meizu kullanıcılarının yaşadığı en önemli problemlerden birisi de ne kadar can sıkıcı olursa olsun, sosyal medya uygulamaları, e-posta uygulamaları gibi platformlardan bildirim gelmemesidir. Bu konuyla ilgili olarak bir çözüm yöntemi elbette ki mevcuttur. Meizu’da Bildirim Sorunu ve Çözümü yazımızdaki adımları takip ederek bu sorunu çözebilirsiniz.

Sorunu çözmek için ilk olarak öncelikle Google Play Store’dan QuickShortcutMaker isimli uygulamayı indiriyoruz. Uygulama indirimi tamamlandığında uygulamanızı açın. Input Keyword yazan yere “pil optimizasyon yazıyoruz” Karşımıza gelen bu menüde Ayarlar yazan “com.android.settings” tıklıyoruz.

Meizu’da bildirim sorunu ve çözümü

Daha sonra karşımıza gelen bu menü kısmının üzerini kırmızıyla ayarlar kısmını seçin.

Karşımıza gelen bu yeni menüde “TRY” butonuna tıklıyoruz.

Sol üstteki üç noktaya tıklıyoruz. Buradan karşımıza gelecek olan menüde pil optimizasyonuna tıklıyoruz.

Güvenlik uygulamasını buluyoruz.

Uygulamanın üzerine tıklıyoruz karşımıza yeni bir menü açılacak buradan “Optimize Etme” seçiyoruz. Eğer ingilizce yazıyorsa “Don’t optimize” yazana tıklayınız.

Meizu’da bildirim sorunun çözümü

Şimdi telefonda yüklü gelen güvenlik uygulamasına giriyoruz. İzinler yazan yere tıklıyoruz.

Buradan uygulama bildirimleri. Ben WhatsApp’dan bildirim almak istiyorum o yüzden yaklaşanlar kısmı bende seçili.

Geri geliyoruz. Şimdi Arka plan işlemleri kısmına giriyoruz.

Buradan hangi uygulamada bildirim sorunu yaşıyorsak onu seçiyoruz. Karşımıza çıkan bu menüden “Arkaplanda çalıştırmaya izin ver”i seçiyoruz.

En son olarak uygulama izinleri’ne giriş yapıyoruz. Buradan ilgili uygulamayı seçiyoruz ve buradaki tüm izinleri veriyoruz. Sadece bir kaç adımla yaşadığınız sorunu çözebilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir