Sağlık çalışanları için bir işe alım pazarı geliştiren Avrupalı bir girişim olan Medwing, C Serisi finansman turunda 44 milyon € (47 milyon $) topladı. 2017’de kurulan Berlin merkezli firma, hastaneler, klinikler, hemşireler ve yaşlı bakıcıların yanı sıra eczacılar, ebeler, doktorlar ve diğer profesyonelleri birbirleriyle eşleştiren bir uygulama sunmakta.
Hizmet şu anlık Almanya ve Birleşik Krallık’taki sağlık endüstrisini hedefliyor. Medwing’in platformu şu anda 5.500 kayıtlı tıbbi işveren ve 500.000 sağlık çalışanına sahip olduğunu belirtiyor. Platform genel olarak iş arama, sözleşmeler, imzalar ve zaman çizelgelerini kapsayan tamamıyla dijital bir iş akışı şeması sunmakta.

sağlık çalışanları

Medwing yeni fonuyla ileride daha fazla Avrupa pazarına açılmak için kullanmayı planlıyor. Ancak yakın vadede, sadece Almanya ve İngiltere’deki faaliyetlerine dayanarak bu yılın sonuna kadar kâra geçmeyi umuyor. 

CEO Johannes Roggendorf kısa vadedeki hedefleri için şöyle bir açıklamada bulundu:

“Şimdilik bu iki ülkeye odaklanmış durumdayız, fakat Avrupa’nın önde gelen sağlık hizmetleri iş piyasası olmak için diğer Avrupa birliği ülkelerine de açılmayı hedefliyoruz. Sonuçta bu çözdüğümüz küresel bir sorun.”

İflas eden SVB (Silicon Valley Bank) yatırımını geri çekecek mi?

C Serisi finansman turu Northzone, Cathay Innovation, Cherry Ventures, Quadrille Capital, Atlantic Labs, Hambro Perks ve SVB Capital’in desteklerini içeriyordu. Geçtiğimiz günlerde iflas eden SVB’nin ana şirketlerinden SVB Financial, SVB Capital varlıklarını satma sürecinde olmasına rağmen bu Medwing’e yaptığı yatırımın değiştirmeyecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir