Çip üreticisi MediaTek’in ilk 6nm G serisi çipinin yılın üçüncü çeyreğine kadar piyasaya sürmeyi bekleniyor. Şirket kaynaklarına dayandırılan gelişmeler bugüne kadarki iddiaları da destekledi.  

Son dönemlerde amiral gemisi çipleriyle sektörde tüm dengeleri değiştiren MediaTek, 2022 yılının 3. çeyreği itibariyle yeni bir tanıtım gerçekleştirecek. Şirketin en popüler işlemcilerinden olan Helio G96 serinin yeni modellerini tanıtacak olan MediaTek, son derece gelişmiş 6nm üretim sürecine dayanan yeni yongalarıyla piyasada benzer bir etki yaratmak istiyor. Dimensity serisinde yaptığı hamle ile pek çok üreticinin radarına giren MediaTek, Helio G96 ile diğer segmentlerde de gücünü arttırmış olacak.

MediaTek yeni çipleri neler sunacak?

Tanıtımı yapılacak MediaTek çipleri ile ilgili hakkında henüz resmi bir onay ya da açıklama bulunmuyor. Ancak spekülasyonlarda yeni çiplerin Next-G olarak adlandırılacağı belirtiliyor. Helio G96, çeşitli kısıtlamalar sunan 12nm ile üretiliyor. Yeni G serisinde ise 6nm üretim süreci takip edilecek.2.0 GHz üzerinde çalışan iki Cortex-A76 çekirdeğine ve 2.0 GHz’de çalışan 6 Cortex-A55 çekirdeğine sahip olacak yeni modeller, performansta da böylece daha iyi bir deneyim sunacak.

Yeni MediaTek çipinin performans özelliklerinde ise sınırların şöyle olması bekleniyor;

  • 108 MP’ye kadar çözünürlüklere sahip kameralar
  • 30 fps’de 2K video kaydı

Helio G96’da elde edilemeyen destekler, yeni G işlemciler ile ulaşılabilir hale gelecek. MediaTek ilk 6nm çipinin 5G ağ bağlantısını desteklemesi beklenmiyor. Bu bir handikap olarak görülse de şirket daha farklı üst modellerinde 5G’ye vermeyi tercih ediyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir