MediaTek ile Qualcomm arasındaki rekabette MediaTek Helio G91 ile birlikte işler değişebilir. Yeni işlemci performnasıyla dikkat çekiyor.

Cep telefonları ve tablet gibi yan ürünlerde kullanılan işlemcilerde MediaTek ile Qualcomm arasında ciddi bir rekabet yaşanıyor. İki marka arasındaki fark son yıllarda kapanırken MediaTek’ten arka arka gelen yenilikler, pazar paylarında da değişim yaşanmasını sağladı. Markanın son modellerinden birisi ise MediaTek Helio G91 oldu. iddialı yapısı ve yüksek performans kapasitesiyle dikkat çeken yeni model, şimdiden piyasada işleri karıştırmaya başladı.

MediaTek Helio G91 Qualcomm’a Kafa Tutacak
MediaTek Helio G91 Qualcomm’a Kafa Tutacak

MediaTek Helio G91 Özellikleri Neler?

MediaTek’in Helio G91 piyasada bütçe dostu olarak adlandırılan orta segment modelleri hedefliyor. Ancak sağlayacağı performans ile birlikte orta segmentte yepyeni bir rekabet başlatacak gibi. Zira Helio G88 sonrasında piyasaya sunulan MediaTek Helio G91, çok daha iddialı ve yüksek teknik özelliklere sahip. tanıtıma göre yeni model, 90 Hz’e kadar Full HD+ ekran desteği sağlayacak. Kameralarda ise 108 MP ana kamera desteği sayesinde hem akıcı bir performans hem de yüksek çözünürlükte kamera kalitesini sunabilecek. Bir önceki serilerde 64 MP destekleyebilen MediaTek, yeni işlemciyle bu alanda önemli bir ilerleme kaydetmiş durumda.

İşlemci çekirdeklerine bakıldığında ise 2.0GHz’a kadar çıkabilen yapı dikkat çekiyor. 8 çekirdekli yapıya sahip işlemcideki çekirdeklerin özellikleri ise şöyle;

2  adet Arm Cortex-A75 çekirdeği

6 adet 1.8GHz Cortex-A55 çekirdeği (Enerji verimliliği odaklı)

Enerji verimliliği sayesinde hem istenilen performansı sunuyor hem de güç verimliliğini dengeliyor. Bu işlemcinin desteklediği RAM ise 8GB’a kadar LPDDR4x. Depolama alanında desteklenen teknoloji ise eMMC 5.1. Yeni modelle desteklenecek ilk akıllı telefonların sunacağı performans MediaTek ve yeni işlemcinin geleceğini etkileyecek. Henüz ilk hangi modelde kullanılacağı ise belli değil.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir