İşlemci alanında önemli bir Atılım gerçekleştiren MediaTek, Dimensity 8100 işlemci için tanıtım aşamasında. Yeni lansman tarihini paylaşan şirket, böylece uzun zamandan beri gündemde yer alan soru işaretlerini de giderdi.

MediaTek yeni işlemci modelleri ile işlemci dünyasındaki rekabetin daha da artmasını sağladı. Şimdi ise Dimensity 8100 olarak adlandırılan yeni bir versiyonun daha tanıtımını gerçekleştirecek. Son günlerde farklı kaynaklarda yer alan sızıntılar ile daha fazla merak edilmeye başlanan işlemcide, hangi özelliklere yer verileceği ve nelerin sunulacağı resmi olarak bilinmese de şirket önemli bir açıklama yaptı. 

MediaTek Dimensity 8100 ne zaman duyurulacak?

Dimensity 8100 hakkında MediaTek, Weibo’da bir görsel paylaştı. Yapılan bu paylaşımda 1 Mart tarihi itibarıyla özel bir tanıtma yer verileceği belirtildi. MediaTek Dimensity 8000 ailesine katılacak yeni donanım, performansı ve verimliliği ile serinin en yeni ve en güçlü modeli olacak. Yapılacak tanıtımlar sonrası donanımda hangi özelliklere yer verileceği ve nasıl bir fark yaratılacağı da görülmüş olacak. Geçtiğimiz gün yaşanan sızıntıda tanıtım öncesinde işlemcilere hangi özelliklere yer verileceği konusunda bazı bilgilere yer verilmişti. Yapılan sızıntıya göre yeni işlemci 5nm ile üretilecek. Dimensity 8100 modelinde yer alacak olan çekirdek yapıları ve hızlar ise şöyle;

  • 4 adet 2.85 GHz ARM Cortex A77 çekirdek 
  • 4 adet 2.0 GHz ARM Cortex A55 çekirdek 
  • Mali G510 MC 6

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir