Mean Well, endüstriyel fırçasız doğru akım (BLDC) motorlarının kontrol edilmesi ve güç beslenmesine yönelik yeni VFD serisini piyasaya sürdü. Dünya çapında güç kaynağı çözümleri sunan önde gelen bir üretici olan Mean Well, son zamanlarda BLDC motorlar için yenilikçi bir ürün serisi olan VFD’yi piyasaya sürerek endüstriyel motor kontrolü alanında çığır açtı. BLDC motorlar, geleneksel fırçalı motorlara kıyasla birçok avantaj sunar. Daha küçük boyut ve ağırlık, daha yüksek verimlilik, uzun ömür ve kolay kontrol gibi avantajlarla, endüstriyel uygulamalarda giderek daha popüler hale gelmektedirler. Mean Well’in VFD serisi, BLDC motorların güç beslenmesini sağlamak ve optimize etmek için tasarlanmıştır, böylece endüstriyel kullanıcılar daha verimli ve güvenilir motor kontrolü elde edebilirler. Bu yenilikçi ürün serisi, endüstriyel otomasyon, robotik, HVAC sistemleri ve taşımacılık gibi çeşitli sektörlerde geniş bir uygulama alanına sahiptir.

VFD Serisinin Özellikleri Nelerdir?

VFD serisi, güç değeri 150 ile 750 W arasında değişen, AC veya DC giriş gerilimi ile çalışan (modele bağlı olarak) sekiz farklı cihaz içermektedir. Bu ürünler, motorun dönüş hızını kontrol etmek ve frenlemek için kullanılabilir. Ayarlamalar ayrı bir kontrol kartı aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Fansız tasarımı sayesinde, ürünler sessiz çalışma sağlamaktadır. AC modellerinde, entegre güç faktörü düzeltme devresi bulunmaktadır. Ürünler, açık kasalı (PCB formunda) veya delikli metal gövde ile kapalı olarak sunulmaktadır.

VFD Serisinin Özellikleri Nelerdir?
VFD Serisinin Özellikleri Nelerdir?

VFD ürünleri; fanlar, pompalar, otomatik kapılar, davlumbazlar, tıbbi cihazlar ve hatta fitness ekipmanları ve elektrikli aletlerde BLDC motorlar kullanan çeşitli uygulamalarda kullanılabilir. Görece yüksek güç seviyeleri nedeniyle, otomatik güdümlü araçlarda (AGV’ler) da tercih edilebilirler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir