Öne çıkan popüler otomobil üreticilerinden olan Mazda, yapılan açıklamaya göre Toyota desteği ile pazara çok sayıda elektrikli araç sunmayı planlıyor.

Geçtiğmiz ay bir açıklama yapan Mazda CEO’su Masahiro Moro’ya göre ABD ‘de elektrikli araç satışları çok düşük seviyede olduğu için Tesla haricinde çok fazla satış yapılmıyor. Moro bu konu hakkında tam olarak “Elektrikli araçlar kesinlikle önemli ve biz de geliştiriyoruz. Fakat ABD ‘de geçen sene elektrikli araçlar toplam pazarın yaklaşık olarak yüzde 6’sını oluşturuyordu. Bu sene ise yüzde 8 ve yüzde 8’in yüzde 57’si de Tesla’nın. Diğer elektrikli araçlar öne çıkamıyor ve stoklarda yığılmalar oluşuyor” demiş ve ayrıca şunları aktarmıştı: “Sıfır emisyonlu otomobil portfolyosuna nasıl ulaşacağımız sosyal durumlara ve tüketici tercihlerine bağlı”. Elektrikli tarafta geride kalan şirketlerden olan Mazda’nın CEO’su Moro, bugün bir gelecek açıklamasıyla ses getirdi. Buna göre şirket 2030’a kadar pazara 7-8 tane tamamen elektrikli otomobil sunmayı amaçlıyor. Bu araçlar için Toyota ile ortak çalışacağı söylenen şirket in 2030’a kadar elektrikli araçların küresel otomobil satışlarının yüzde 25-40’ını oluşturacağını düşünüyor.

Mazda, Toyota iş birliği ile çok sayıda elektrikli aracı pazara sunmayı hedefliyor

Mazda Türkiye Satışını Durdurdu

Mazda bundan önce ne yazık ki Türkiye ile ilgili üzücü bir haber ile gündeme gelmişti. Son dönemde çok fazla aktif olmayan firma resmi Türkiye sayfasına “Mazda Motor Türkiye, Türkiye’deki Mazda satış ağını belirsiz bir süre durdurma kararı almıştır. Türkiye’deki mevcut Mazda müşterilerine hizmetin devamını sağlamak için yedek parça tedariğine ve satış sonrası hizmetlerine devam edecektir. şeklinde bir açıklama ekledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir