Twitter’da mevcut mavi tiki bulunan hesapların yanı sıra ücretli olarak mavi tik satın alınması da mümkün. Bu kargaşayı ortadan kaldıracak uzantı geliştirildi. İşte detaylar.

Twitter’da doğrulanmış hesaplarla benzer bir görünüme sahip olmak isteyenlerin 8 dolar ödemesi yeterli. Mavi tikin yanında gri tik ile doğrulanmış hesapları ayırt etmek isteyen Twitter, bu konuda ikili davranıyor. Zira gri tik uygulamaya eklenerek geri çekiliyor. Bu da mavi hesaplar üzerinden ayırt edici bir özellik ihtiyacını ortaya çıkarıyor. Bu noktadan hareket eden bir geliştirici ise özel bir uzantıyı kullanıma sundu.

Twitter’da gri tik yeniden devreye alındı

Eight Dollars mavi tikleri ayırt edecek

Eight Dollars adı verilen uzantı, Twitter’ın standart doğrulama rozetini, bir hesabın “gerçekten doğrulanmış” olup olmadığını veya “doğrulama için ödeme yapılıp yapılmadığını ” belirten basit tarayıcı uzantısı. Uzantı olmadan bu verilere ulaşmanız oldukça zor olurken uzantı ile Twitter’da daha güvenli bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Uzantı başlangıçta yalnızca Chrome desteğine sahipti. Ancak Yeni Zelandalı tasarımcı Walter Lim, Firefox’un yanı sıra Microsoft Edge uyumluluğunu da uzantıya eklendi. Kısa süre içerisinde uzantının Safari desteği alacağı da açıklandı. Eklenti şu anda yalnızca GitHub’da da mevcut.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir