Mavi tikin ücretli olmasının ardından devreye alınan ve geri çekilen gri tik yeniden Twitter’da aktif hale getirildi. İşte detaylar.

Twitter’da tikler ve renkler üzerindeki kargaşa devam ediyor. Doğrulanmış hesapların belli olması adına kullanılan mavi tik, yapılan son düzenlemelerin ardından satın alınabilir hale geldi. Bu nedenle de doğrulanmış hesapların farkı kalmadığı gibi bu durum güvenlik için çeşitli handikapları ortaya çıkardı. Kargaşayı çözmek isteyen mühendisler ise gri tik olarak yeni bir rozet sistemini geliştirdi. Geçtiğimiz günlerde Twitter’a eklenen ancak devreden çıkarılan Twitter gri tik, şimdi yeniden platformda yer almaya başladı.

Twitter gri tik ne ifade ediyor?

Twitter gri tik
Twitter gri tik

Twitter gri tik, mavi tikin dışında doğrulanmış hesapların ayırt edilmesini sağlıyor. Mavi tikin anlamsız hale gelmesine de neden olabilecek gri tik, şu anda hesaplara tanımlan              maya başlandı. Ancak tüm doğrulanan hesaplarda gri tik şu anda gözükmüyor. Bu nedenle de güncellemenin devam ettiği düşünülüyor. “Pek çok kişi, mavi tik işaretli Twitter Blue aboneleri ile resmi olarak doğrulanmış hesapları nasıl ayırt edebileceğinizi sordu, bu nedenle, uygulamaya başladığımızda seçili hesaplar için “Resmi” etiketini tanıtıyoruz.” denilerek duyurulan gri tik işlemlerinde bundan sonraki süreçte de hareketli bir dönem yaşanabilir.

Twitter mavi tik nasıl alınır?

Twitter gri tik kimlere verilecek?

Önceden mavi tik ile doğrulanmış tüm hesaplara gri tik verilmeyecek. Bunun dışında gri tik verilecek hesaplar şöyle;

  • Devlet hesapları
  • Ticari şirketler
  • İş ortakları
  • Büyük medya kuruluşları
  • Yayıncılar
  • Bazı tanınmış kişiler

Twitter gri tik ise şöyle görünüyor;

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir