Büyük teknoloji devlerinin çalışanları yakında tekrar bir araya gelecek. Apple çalışanları yavaş yavaş sendikalaşıyor.

Apple CEO’su Tim Cook gizlilik açıklaması

Teknoloji devi Apple, ürünleriyle geniş bir kitleye ulaşmaya devam ediyor. Üretimin başarısının arkasında hiç kuşkusuz çalışanları bulunuyor. Ancak şirket, son dönemde çalışanlarının da gündeminde. Apple çalışanları dün büyük bir girişimde bulundu

Maryland çalışanları, sendikalaşan ilk Apple personelleri oldu

Büyük şirketlerin çalışanları haklarını güvence altına almak için sendikalara üye oluyor ya da sendikalaşıyor. Bu yüzden ABD’de Amazon, Starbucks gibi büyük şirketlerin çalışanları sendikalaşmaya gidiyordu. Sonunda, Apple çalışanları da sendikalaşma hareketine katıldı. Teknoloji devi Apple’ın ABD’nin Maryland eyaletindeki çalışanları, şirketin tarihine geçecek bir karar aldı.

Towson’daki Apple çalışanları, Uluslararası Mühendisler ve Havacılık İşçileri Birliği’ne (IAM) katılmak için oy kullandı. Oylamaya 100’den fazla çalışan katıldı ve 65 kişi lehte oy kullandı. Maryland çalışanları birleşerek Apple’da bir ilke imza attı.

Apple ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Hatırlarsanız geçmişte şirket özellikle Çin’deki çalışanları ile fikir ayrışmazlıkları yüzünden pek çok kez karşı karşıya gelmişti. Birçok yoruma göre Apple artık bu konuda gündeme gelmek istemiyor. IAM International Başkanı Robert Martinez Jr., oylamanın ardından yaptığı açıklamada şu açıklamayı yaptı:

Towson’daki Apple mağazasında CORE üyelerinin bu tarihi zaferi elde ettikleri için sergiledikleri cesareti alkışlıyorum. Tüm gözleri bu seçimde olan ülke çapında binlerce Apple çalışanı için büyük bir fedakarlık yaptılar. Apple CEO’su Tim Cook’tan seçim sonuçlarına saygı duymasını ve Towson’daki özel IAM CORE Apple çalışanları için ilk sözleşmeyi hızlandırmasını rica ediyorum.

Bunun yanı sıra Apple’ın daha önce Atlanta çalışanlarının böyle bir girişimi olduğu da ortaya çıktı. Ancak çıkan haberlere göre şirketten çalışanlara gelen baskılar sonrasında çalışanlar geri adım atmak zorunda kaldı. Fakat son gelişmelerden sonra ise bu durumun da değişmesi bekleniyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir