Ağustos ayı içerisinde Martı için Rekabet Kurumu tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda herhangi bir cezai işlemin uygun görülmediği belirtildi.

Rekabet Kurumu, Martı İleri Teknoloji A.Ş. için başlattığı soruşturmayı tamamladı. Pazardaki hakim durumunu kötüye kullanma gibi gerekçeler ile başlatılan soruşturma bugün itibariyle sonuçlandırıldı. Açıklamalarda şirketten alınan taahhüt üzerine soruşturmanın tamamlandığı vurgulandı.

Rekabet Kurumu Martı’ya soruşturma açtı

Martı taahhüt verdi

Açıklamalarda “Martı İleri Teknoloji A.Ş. tarafından dosya içeriğindeki rekabetçi endişelere yönelik olarak taahhüt sürecinin başlatılmasına ilişkin başvuruda bulunulması üzerine gerçekleştirilen görüşmeler soncunda Martı İleri Teknoloji A.Ş. tarafından bir taahhüt paketi sunuldu.   08.09.2022 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda; taahhütlerin dosya kapsamında tespit edilen rekabet sorunlarını giderebilecek nitelikte olması nedeniyle kabulüne ve ilgili teşebbüs açısından bağlayıcı hale getirilerek soruşturmanın sonlandırılmasına karar verilmiştir.” denildi. Yapılan bu resmi açıklamalar ile birlikte Rekabet Kurumu’ndaki Martı dosyası da böylece kapatılmış oldu. Ancak hatırlanacağı üzere Sahibinden.com gibi pek çok şirket için arka arkaya inceleme başlatılmıştı. Şimdi ise gözler bu soruşturmaların nasıl sonuçlanacağına çevrildi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir