İngiltere yeni sosyal medya yasasıyla tartışmalara yol açtı. Yeni yasa çıkarsa sosyal medya yöneticileri kendilerini zor durumda bulabilir.

Sosyal medya yöneticileri, İngiltere hükümetinin yeni sosyal medya yasası nedeniyle risk altında. İngiltere’nin Çevrimiçi Güvenlik Yasasına uymayan şirket yöneticileri iki yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Avrupa ülkeleri, sosyal medya platformları tarafından istismar edilen gizli verileri kontrol etmek istiyor. Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın sahibi olduğu Meta ve tabii ki CEO Mark Zuckerberg, İngiltere tarafından uygulanacak yeni bir yasanın kurbanı olabilir.

İngiltere Sosyal Medya Yasası Mark Zuckerberg’ü tehdit ediyor

İngiltere Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanı Nadine Dorris, ülkede uygulanacak yeni İnternet Güvenliği Yasasının ayrıntılarını görüştü. kanuna göre; Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal ağların algoritmalarını ve kullanıcıları nasıl hedefleyeceğini açıklamak gerekse de şimdilik bu konuda net bir açıklama yok.

Mark Zuckerberg Apple gizlilik konusunda kullanıcılara yalan söylemekle suçluyor

Ülkede faaliyet gösteren ancak yasalara uymayan teknoloji şirketleri ağır cezalarla karşı karşıya kalacak. Cezalar, yöneticiler için iki yıla kadar hapis veya para cezasına ilişkin cezai sorumluluğu içerir.

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg ve diğer sosyal medya yöneticilerinden bahseden Bakan Doris, yasalara uyulmaması halinde hapis cezası riskini göze alabileceğini söyledi.

“Bu yasa tasarısı, sosyal medya platformlarına ait algoritmaları düzenleyicimize sunmaya zorlayacak, böylece zararın nerede olduğunu tespit edip bu platformlardan hesap sorabileceğiz.”

Ancak Çocuklara İşkenceyi Önleme Derneği’nden (NSPCC) Andy Burroughs, yasanın yeterli olmadığına inanıyor. Bruce, yöneticilerin kişisel olarak sorumlu tutulamayacağını söyleyerek, çocuklar tarafından kullanılan platformları kontrol etme yetkisinin bulunmadığından şikayet etti.

İngiltere’nin tartışmalı çevrimiçi güvenlik yasası çıkarsa, internetteki içeriğe erişmek daha da zorlaşacak. Örneğin, cinsel içerikli sitelere yaş sınırlaması getirmek için bu sitelere giriş yaptığınızda kimlik bilgileri istenecektir. Ancak binlerce İngiliz vatandaşı bunun “mahremiyetlerini ihlal ettiğine” inanıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir