Mark Zuckerberg Apple gizlilik konusunda kullanıcılara yalan söylemekle suçluyor - Haberler - indir.com

Mark Zuckerberg Apple gizlilik konusunda kullanıcılara yalan söylemekle suçluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-29 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, analistler eşliğinde gerçekleştirdiği dördüncü çeyrek kazanç görüşmesi sırasında Apple'ı sinirlendirecek ifadeler kullandı. Zuckerberg, Apple’ın kullanıcılara gizlilik ve güvenlik konusunda yanıltıcı vaatler verdiğini iddia etti. 

“Apple, gizlilik konusunda kullanıcıları yanıltıyor”

ABD merkezli olan bu iki büyük şirket, Facebook ve Apple arasından devam eden soğuk savaşta yeni bir alan daha açıldı. Sosyal medya devinin CEO'su Mark Zuckenberg, analistler eşliğinde üç ayda bir gerçekleştirmiş olduğu kazanç görüşmesinde Apple'ı müşterilerini yanılttığını dile getirdi. Facebook'un çatısı altında yer alan mesajlaşma uygulamalarının sunduğu gizlilik özelliklerini öven Zuckerberg, daha sonra ise iPhone cihazlar arası mesajlaşma uygulaması olan iMessenge'a getirdi. Apple'ın, WhatsApp platformundan daha az gizliliğe sahip olan iMessenge'ı pazarlarken tüketicilere "yanıltıcı" gizlilik vaatleri verdiğini dile getiren Facebook CEO’su, “Mahremiyet konusunda genellikle gerçek dışı iddialarda bulunan birçok rakibimiz var” şeklinde konuştu.

Apple A14'e rakip bir işlemci Samsung'dan geliyorApple A14'e rakip bir işlemci Samsung'dan geliyor

Bunun yanı sıra açıklamada “Apple, kısa süre önce büyük ölçüde uygulamaların topladığı meta verilere odaklanan sözde gizlilik beslenme etiketlerini yayınladı, ancak iMessage, siz iCloud’u devre dışı bırakmadığınız sürece varsayılan olarak mesajlarınızın uçtan-uca şifrelenmiş yedeklerini saklamaya devam eder” diyen Zuckerberg, WhatsApp’ın uçtan-uca şifrelemesinin, onu Apple’ın mesajlaşma hizmetinden “açıkça üstün” kıldığını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple'ı büyük rakipleri arasında konumlandıran Facebook CEO'su, teknoloji devini rekabet kurallarına aykırı bir şekilde davranmakla suçladı. Apple'ın, uygulamalarda ve hizmetlerde  Facebook ve diğer geliştiricilere karşı gittikçe daha fazla pay aldığını dile getiren Zuckerberg, “Apple, uygulamalarımızın ve diğer uygulamaların çalışma şekline müdahale etmeye çalışıyor. Kullanıcıların yalnızca kendi uygulamalarını tercih etmelerini istiyor. Ve bu, dünya çapında milyonlarca işletmenin büyümesini etkiliyor” dedi.

iOS 14 gizlilik özelliği Facevook'u sinirlendirdi

Apple, Facebook platformu dahil olmak üzere geliştiricilerin reklam gelirlerini azaltacağını aktarırken ardından iOS 14 güncellemesindeki bir gizlilik özelliğini erteleme kararı almıştı. Söz konusu bu özellik, uygulama geliştiricilerini kullanıcılardan onları birden fazla uygulama ile beraber takip etmek için izin almaları şartını koştu. Apple tarafından dün yapılan açıklamada, başlangıç olarak Etlül 2020 için yayınlanmayı planladığı özelliği, ilkbahar ayları içerisinde kullanıma sunacağını dile getirmişti. Facebook Mali İşler Müdürü Dave Wehner, Apple’ın gizlilik öğelerinde yaptığı değişiklikler sebebiyle iOS ekosistemindeki tüm reklam hedefleme şeklinin tamamen değişebileceğini de dile getirmişti.


Apple iPhone 12 modellerinin manyetik alanın fazla olması konusunda kullanıcıları uyardıApple iPhone 12 modellerinin manyetik alanın fazla olması konusunda kullanıcıları uyardı
Apple'dan katlanabilir iPhone çalışmaları başladıApple'dan katlanabilir iPhone çalışmaları başladı
Apple Watch Series 6 Black Unity duyurusu yapıldıApple Watch Series 6 Black Unity duyurusu yapıldı

PAYLAŞ