Sağlam bir özel makro kamerası olan bir telefonunuz yok mu? İyi haber şu ki, bu bir makro lensiniz yok, çekim ruhunuzu başka bir kamerayla serbest bırakamayacağınız anlamına gelmiyor. Önemli olan konuya ne kadar yakın odaklanabildiğinizdir. Çoğu durumda, bir ultra geniş kamera ana kameradan çok daha yakına odaklanabilir, bu nedenle birçok ileri teknoloji telefon, ayrı bir lens yerine makro görüntüler çekmek için ultra geniş lenslerini kullanır.

Mate 20 Pro ile fotoğraf çekmenin püf noktaları

Kamerayı çok yakına odaklamak zor olabilir. Telefonunuzda Pro modu varsa, kullanmayı deneyin. Bu, merceğin odağını manuel olarak değiştirmenize olanak sağlar. AF’yi denklemden çıkarmanızı sağlar.

Yaptığımız şey, dijital zoom da dahil olmak üzere kameradaki tüm lensleri test etmek ve hangi görüntülerin en iyi sonucu verdiğini görmek. İlk bakışta hangi parçanın daha keskin göründüğüne dikkat etmeniz gerekiyor. Biraz daha yakına gitmenizi ve her sahnenin daha fazla fotoğrafını çekmenizi öneririm.

Makro fotoğrafçılıkta rüzgar düşmanınızdır. Bu ölçekte çekim yaparken rüzgar bulanık fotoğraflara neden olabilir. Lütfen çekim yaparken rüzgarı mümkün olduğunca engelleyin. Neredeyse tüm fotoğrafçılık türlerinde olduğu gibi, ışık sizin arkadaşınızdır. Parlak güneş ışığında iyi görünen bir makro çekim yapmak ahşap bir zeminin altından çok daha kolaydır. Daha fazla ışık, aynı zamanda, son görüntünün bulanıklaşma olasılığını azaltmak için kameranın daha hızlı bir deklanşör hızı kullanabileceği anlamına gelir.

Aksesuarlarla makro nasıl geliştirilir?

Yakın çekimlerin çoğunda üst düzey bir kamera bulunmadığından, telefonunuzun makro özelliklerinden henüz memnun kalmamış olabilirsiniz. Kliplerle çok daha şaşırtıcı sonuçlar elde edebilirsiniz. Bu aksesuarlar vizörün perspektifini değiştirir. Teknik olarak her şey optik olarak vasat olsa da, çerçeve genelinde netlik aramadığımız makro fotoğrafçılıkta bu büyük bir sorun değil. Apexel Clip HD gibi lensler, makro fotoğraflarınızı daha da muhteşem hale getirebilir.

Makro fotoğrafları düzenleme adımları nelerdir?

Önemli ayrıntılara netlik kazandırmak için genellikle keskinleştirme ayarlarından yararlanmak isteyebilirsiniz. Kontrastı artırmak görüntünün daha fazla öne çıkmasını sağlar ve bir skeç efekti eklemek konunun daha keskin görünmesine yardımcı olabilir. Photoshop’unuz bir dizüstü bilgisayarda veya masaüstündeyse, Camera RAW filtre modunu kontrol ettiğinizden emin olun. Dehaze, Texture ve Clarity kaydırıcısıyla oynamak, makro resimlerinizin performansını önemli ölçüde artırabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir