Makro çekim nedir? Android ve iPhone telefonlarda makro fotoğraf nasıl çekilir? Bu soruların cevaplarını rehberimizde bulacaksınız.

Mate 20 Pro ile fotoğraf çekmenin püf noktaları

Makro fotoğrafçılık nedir, Android telefonlarda ve iPhone’larda nasıl kullanılır? Son zamanların en popüler kayıt tekniklerinden biri olan makro ile ilgili merak edilen soruları yanıtladık. Rehberimizi inceleyerek tartışılan teknikler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yaprakların kılcal damarları, mantarın bataklık yüzeyi ve örümceğin göbek kılları, yakalamaya çalışabileceğiniz ayrıntılardan sadece birkaçı. Ama çok detaylı fotoğraflar çekmek için akıllı telefonunuzu nasıl kullanacağınızı hiç merak ettiniz mi?

Bu yazımızda makro fotoğrafçılığın ne anlama geldiğini ve akıllı telefonlarda nasıl makro çekileceğini açıklıyoruz. makalenin geri kalanında Popüler fotoğrafçılık teknikleri hakkında bilgilere erişebileceksiniz.

Makro çekim nedir?

Makro çekimler 1:1 ile 80:1 arasındaki anlık görüntüleri tanımlayan terim. Doğadaki küçük nesneleri 1x veya daha fazla büyütme faktörüyle fotoğraflayarak en küçük ayrıntıları ortaya çıkarın. Makro fotoğrafçılık tekniklerinde makro lensler kullanılmaktadır. Bu, çok küçük nesneleri büyütmenizi sağlar. Günümüzde akıllı telefonlar ve kameralar ile makro görüntüler çekilebilmektedir. Bazı akıllı telefonlar, kamera olmadan makro çekimler yapabilir. Makro fotoğraf çekebilen telefonlar arasında iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max bulunur. Peki bu cihazlarda makro çekimleri nasıl yapıyorsunuz?

iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max’te makro çekimleri nasıl yaparsınız?

En yeni iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max, nesnenize yeterince yaklaştığınızda otomatik olarak etkinleşen bir makro moduna sahiptir. Telefon lensi ana kameradan daha yakın nesnelere odaklanabildiğinden, telefon ultra geniş kameraya geçerek daha etkileyici sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Cihazın minimum odak mesafesi 2 cm’dir. En iyi sonuçlar için, bu tür bir ön plana yaklaşmak istersiniz. Statik nesneler seçmenizi öneririm. Bu ilişkide bir yaban arısını fotoğraflamak için cesur bir fotoğrafçı gerekir.

Apple, işleri kolaylaştırmayı seven bir markadır. Apple, kameranın ayarlar menüsünde bu otomatik değiştirme özelliğini açıp kapamak için bir yol eklediğinden fazladan bir itme yapmanıza gerek yoktur. Diğer iPhone’larda özel bir makro modu yoktur, ancak yakınlaştırma özelliği sayesinde yine de iyi makro görüntüler elde edebilirsiniz.

Android telefonlarda makro fotoğraf nasıl çekilir?

Birçok Android telefonun özel makro kameraları vardır. Genellikle iki şekilde erişebilirsiniz. İlk yöntem lensler arasında geçiş yapmaktır. Makro, makro fotoğrafçılığın klasik sembollerinden biri olduğu için genellikle çiçek sembolü ile tanımlanır. Kamera açıkken modlar arasında bu ikonu bulamazsanız ayarlar menüsünde Makro modu seçeneği olması gerekir. Kamera modlarınıza Nacro modunu eklediğinizden emin olun.

Tüm telefon üreticileri kendi kamera uygulamalarını kullandıkları için bu kısım için temiz bir çözüm sunmak yanlış olur. Cihazınızı kurcalamaktan korkmayın. Son yıllarda, en popüler telefon üreticilerinin çoğu, maliyetlerini düşürmek için telefonlarına ucuz makro kameralar eklemeye başladı. Makro kameranızın 2 megapiksel sensörü varsa harika sonuçlar beklemeyin. Bu telefonun ana kamerasıyla genellikle daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir