90’ların ortalarında bilgisayar dahisi olarak kabul edilmek zor değil, insanları etkilemek için tek ihtiyacınız olan önemli bir e-posta adresiydi.

İşleri bir üst düzeye taşımak isteyen İnternet kullanıcıları, özelleştirilebilir oldukları için üçüncü taraf sağlayıcılar yerine ISP’ler tarafından sağlanan standart e-posta adreslerini tercih ediyor. O zamanlar Hotmail’den daha iyi bir sağlayıcı yoktu.

Tek e-postada birden fazla mail hesabı nasıl kullanılır?

4000 dolarlık fikr

Ücretsiz e-posta hizmeti, Stanford öğrencileri Jack Smith ve Sabir Bhatia tarafından oluşturuldu. Smith ve Bhatia, 1995 yılında 4.000 dolarlık bir bütçeyle bir prototip yaptı. Bu prototipin ilk yatırımcısı Draper Fisher oldu, 300.000 dolarlık bir yatırımla Hotmail, ISS’ye dayalı olarak 4 Temmuz 1996’da fırlatıldı.

Başlangıçta, ad, web sayfalarını oluşturmak için kullanılan metin işaretleme dili olan HTML’den sonra HoTMaiL olarak adlandırıldı.

İlk webmail sağlayıcılarından biri olan Hotmail, kullanıcıların internet bağlantısı olduğu sürece dünyanın her yerinden gelen kutularına erişmesine izin verdi. Bir hesaba kaydolanlar ayrıca @ sembolünden önceki metin dizisini seçmekte özgürdür.

Hotmail’den Outlook geçiş

Hormail spam gönderenler arasında da çok popülerdi. İstenmeyen posta önleme politikalarını iyileştirmek ve hizmet şartlarını güncellemek, istenmeyen postaları önlemek için yeterli değildi.

Windows Live CEO’su Brian Hall, 2012 yılında VentureBeat ile yaptığı bir röportajda şunları söyledi:

“Genç teknisyenler ve Hotmail arasında bir algı boşluğu vardı. Birçok kişi Hotmail’i hiç görmedi ve adının ‘Hotmail’ olmasını istemedi. İnsanlar Outlook’un Microsoft’tan gelen e-posta olduğunu anlıyor, bu yüzden bu adı kullanmanın daha mantıklı olacağını düşündük.”

Outlook.com, Microsoft’un tüketiciler için yeni e-posta hizmeti. tasarım. Microsoft ayrıca mevcut Hotmail kullanıcılarına e-postalarında @hotmail.com uzantısını tutma veya bunları @outlook.com’a dönüştürme seçeneği de verdi. Sadece iki hafta içirisindede 10 milyondan fazla kullanıcı Outlook.com’a kaydolmuştu.

Hizmet, 2013’ün başlarında betadan çıktı ve Mayıs ayında Hotmail’den Outlook.com’a geçişi tamamladı. Şirket, 400 milyon aktif Outlook.com hesabına sahip olduğunu ve yeni ürünün yarattığı büyüme sayesinde Hotmail’in 300 milyonluk rekorunu aştığını söyledi.

Skype Dark Tema

Microsoft, Outlook.com’u sürekli olarak yeni özelliklerle geliştiriyor. yıllar sonra Skype, IMAP desteği ve üçüncü taraf eklentileri ile entegrasyonu içerir. Outlook Premium adlı ücretli bir sürüm bile ortaya çıktı, ancak bu özellikler sonunda Office 365’e taşındı.

2019’un başlarında bilgisayar korsanının bir müşteri destek temsilcisinin kimlik bilgilerini kullanarak e-posta hesaplarına erişmeye çalıştığında başka bir güvenlik ihlali meydana geldi. Bilgisayar korsanlığının etkisi minimumdur. Ancak Microsoft’un durumu ele alış biçimi sorgulandı.

Dark teması birkaç ay sonra geldi. ve kullanıcının pil ömrünü uzatırken gözlerdeki yükü azaltır. Microsoft’un e-posta hizmetinde şu anda başka önemli bir gelişme olmadığı için bu hikaye burada sona eriyor.

Microsoft, Hotmail’i Outlook’a geçirdiğinden, www.hotmail.com’a göz atmak sizi outlook.live.com’a yönlendirir. Milyonlarca @hotmail e-posta adresi hala var ve başka birçok biçimde var (@live, @msn, @passport). Bugün bile bir hotmail e-posta adresi oluşturabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir