İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi, açılan davadan dolayı  “Martı TAG” ve “Martı Motosiklet” uygulamasına erişim engeli getirdi.

Elektrikli scooter kullanımı olan “Martı” uygulaması kısa sürede popüler hale geldi ve büyük başarılara ulaştı. Türkiye’nin birçok kesiminde  kullanılmaya başlanan  Martı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda araç paylaşım konusunda da TAG (Tek Araçla Gidelim) hizmetini duyurmuştu.

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası, Martı uygulamasına yasa dışı taşımacılık yapıldığını ileri sürerek dava açmıştı. Dava dilekçesinde  uygulamanın  İstanbul şehir içi ulaşımında tek yetkili kurum olan İBB’den izin belgesi alınmadan, özel araç sürücüleri ile yolcuların belirli bir ücret karşılığı bir araya gelerek taşıma işinin gerçekleştirildiği belirtildi.

Mahkeme açılan davada “Martı TAG” ve “Martı motosiklet” uygulamalarına erişimin engellenmesine karar vererek  1 hafta itiraz süresi tanındı. Kararda,  “Uygulamalara ulaşılmasına devam edilmesi halinde taksi işletenler açısından ciddi bir zarar doğacağının, davacı tarafından yaklaşık olarak ispatının sağlandığı anlaşıldığından, tedbir talebinin kabuluna karar verilmiştir” şeklinde belirtildi.

Martı TAG uygulamasının “Korsan” olduğu iddia edildi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın  Başkanı Eyüp Aksu, TAG uygulamasının “korsancılık” olduğunu ifade etmişti. Taksiciler bu sistemin, korsan taksicilerin yararına olacağını belirtiyor. Fakat, İstanbul’da taksicilerin  yolcu almadığına dair şikayetler de artıyor.

Karara itiraz için 1 hafta süre tanındı

Mahkeme, tarafların kararı öğrenmesinden itibaren 1 hafta içinde yasal itiraz sürecinin olduğunu tutanağa geçirdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir