Apple, macOS Monterey 12.3’ün üçüncü geliştirici sürümünü yayınladı. Ancak Evrensel Kontrol özelliği de resmi olarak geldi.

12.3’ün üçüncü geliştirici betası, Apple’ın önümüzdeki yıllarda piyasaya sürmesi beklenen bir şey olan macOS Monterey için yayınlandı. Şirket, geliştirici beta 12.2’yi geçen ay ve hemen ardından amiral gemisi sürümü arasında yayınladı. Bu sürümün çıkış tarihi de önümüzdeki hafta açıklanacak.

macOS Monterey 12.3’ün 3. Geliştirme Beta’sında neler var?

‌macOS Monterey‌ 12.3, Apple’ın ilk olarak WWDC’de tanıttığı, ardından birkaç aylığına ertelediği ve uzun zamandır beklenen Evrensel Kontrol özelliğini beraberinde getirdiği iPadOS güncellemesinin devamı niteliğinde.

Apple macOS Monterey 12.3 Beta’yı yüklememesi gereken kullanıcıları açıkladı

Aslında, Universal Control, birden fazla Mac ve iPad’de (iPadOS 15.4 ve üstü) tek bir fare veya izleme dörtgeni ve klavye kullanmanıza izin verecek şekilde tasarlanmıştır, bu nedenle yalnızca bir Mac veya MacBook’unuz varsa, alamazsınız.

Cihazları macOS 12.3 ve iPadOS 15.4’e yükselttikten sonra, genel kontrol işlevi tamamen otomatik hale gelir. Bu, Mac imlecinizi ve klavyenizi iPad’de anında kullanmanıza yardımcı olacaktır. Yani isterseniz 2. Ekran olarak kullanılabilir veya ayrı bir cihaz olarak çalışabilir.

Zaten bir geliştirici hesabı kullanıyorsanız, Apple Developer Center’dan en son beta sürümünü indirebilirsiniz. Ardından uygun profil cihazınıza indirildikten sonra Sistem Tercihleri’nin Yazılım Güncelleme bölümünden kurulum işlemini kolayca tamamlayabilirsiniz.

Bu soru hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir