MacOS Monterey 12.3.1 güncellemesi yayınlandı. Apple’ın yayınladığı yeni güncelleme ile Bluetooth ve harici monitördeki sorun giderildi.

Apple; iOS, watchOS ve macOS için en son güncellemelerini yayımladı. macOS Monterey 12.3.1 ile bazı kullanıcı şikayetleri çözüldü. Apple’ın yaptığı açıklamaya göre yeni sistem güncellemesi; harici ekran ve Bluetooth cihazlarıyla ilgili sorunları gideriyor.

macOS Monterey 12.3.1’deki yenilikler nelerdir?

Amerikan teknoloji devi, harici monitörler, Bluetooth sorunları ve iş ihtiyaçları için düzeltmeler içeren MacOS Monterey 12.3.1’i yayımladı. Apple tarafından milyonlarca kullanıcıya sunulan Monterey 12.3.1, yaklaşık üç hafta önce piyasaya sürülen macOS Monterey 12.3’ü takip ediyor ve birçok yeni özelliği beraberinde getiriyor. Güncelleme notlarında şu sorunların giderildiği aktarılıyor;

MacOS Big Sur, tüm modeller için yayınlandı

  • USB-C veya Thunderbolt harici ekranı, Mac mini’ye (2018) ikinci ekran olarak bağlandığında açılmıyor.
  • Gamepad gibi Bluetooth cihazları, bazı Beats kulaklıklardan ses çalındıktan sonra Mac ile bağlantısını kesebilir.

MacOS Monterey 12.3.1, aktif kullanım sırasında bulunan iki güvenlik açığını da düzeltti. Apple AVD ve Intel grafik sürücülerinin bileşenlerini etkileyen bu güvenlik açığı, çekirdek belleğinin şifresinin çözülmesine ve kullanıcı bilgilerinin sızmasına neden olabiliyordu ancak yeni güncellemeyle bu durumun da önüne geçildi.

Apple, kullanıcılarını bu güvenlik açıkları konusunda uyardı ve risk altında olabileceklerini hatırlattı. Bu nedenle, tüm kullanıcıların güncellemeleri mümkün olan en kısa sürede yüklemelerini önerdi.

Yeni macOS Monterey güncellemesi, Sistem Yapılandırma Yazılım Güncellemesi sayfasından indirilebilir. Ancak macOS Monterey 12.3.1’i yüklemeden önce, Time Machine veya Carbon Copy Cloner gibi bir araç kullanarak bilgisayarınızı yedeklemenizi öneririz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir