Apple’ın işletim sistemlerinden olan en yeni sürüm MacOS Big Sur uyumlu olan tüm Mac modelleri için resmi olarak yayınlandı. İşletim sistemi yayınlandığı gibi güncelleyen bazı kullanıcıların bazı problemler yaşadığı ortaya çıktı. Apple, masaüstü ve dizüstü bilgisayarları için geliştirdiği en yeni işletim sistemi macOS’un son yıllardan yayınlamış olduğu en büyük güncellemelerinden birisi Big Sur sürümü oldu. Dün gece itibariyle Mac sahipleri için resmi olarak sunulan bu güncelleme ile beraber uyumlu olan Mac kullanıcıları tarafından indirilebilir oldu.

Apple, MacOS Big Sur ile işletim sisteminde hem görsel hem de işlevsel birçok yenilik sunuyor. Arayüz ve simge yeniliklerinin haricinde menü çubuğunun yukarıdan aşağıya taşınması yeniliği de dikkat çekiyor. En büyük görsel yenilikler arasında ise widget, yeni kontrol merkezi gibi iOS’tan bilinen güncellemeler ile beraber kullanıcı deneyiminin en iyi seviyeye getirilmesi hedefleniyor.

MacOS için Big Sur sürümü resmi olarak yayınlandı

1 1605257494

Apple’ın gizliliğe olan önemi bir hayli bilinirken, bu noktada MacOS Big Sur’da yeni gizlilik odaklı özellikler de görmemiz mümkün oluyor. İşletim sisteminin bu yeni sürümü ile beraber Safari’de kullanıcıları bilgilendirmek için çok daha iyi bir site takibi bilgileri sunulurken, Mac App Store’da ise gizlilik verileri özellikkleri ekleniyor. Sadece Mac modelleri için değil M1 işlemcili yeni nesil MacBook cihazlar için de önem taşıyor. Öyle ki bu yeni sürüme sahip olacak olan M1 işlemcili cihazlarda ekstra bir özellik daha olacak. iOS ve iPad uygulamalarını çalıştırma desteğini o cihazlarda göreceğiz.

MacOS Big Sur uyumu olan Apple cihazlar

  • MacBook (2015 ve daha yeni modeller)
  • MacBook Air (2013 ve daha yeni modeller)
  • MacBook Pro (2013 ve daha yeni modeller)
  • Mac mini (2014 ve daha yeni modeller)
  • iMac (2014 ve daha yeni modeller)
  • iMac Pro (2017 ve daha yeni modeller)
  • Mac Pro (2013 ve daha yeni modeller)

MacOS Big Sur birçok yenilik ve heyecan verici özelliğine sahip olarak geliyor. Ancak güncellemeyi yapmadan önce biraz beklemeniz ve tam olarak hataların giderilmesi ile beraber indirmenizi öneririz.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir