Geçen hafta yayınlanan macOS 12.2 güncellemesini yükleyen bazı kullanıcılar pil sorunları yaşıyor.

Geçen hafta yayınlanan macOS 12.2’de hata düzeltmeleri dışında bir değişiklik olmadığı ancak güncellemeyi yükleyen kullanıcıların bazı sorunları olduğu yazıyor. Bazı kullanıcılar tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, macOS 12.2’de cihazın pilini tüketen bir hata olduğunu gösteriyor. Apple bu durumu açıklamıyor ancak aşağıda anlatılan işlemi macOS 12.2 kurulu bir cihazda çalıştırırsanız pilinizin bitmiş olması muhtemeldir.

macOS 12.2, pili uyku moduna sıfırlar

Ara güncelleme 12.2 güncellemesi küçüktü ancak getirdiği değişiklikler belirsiz güncellemelerdi. Güncellemeyi yükleyen bazı Mac kullanıcıları tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, cihaz uyku moduna geçtikten sonra pilin hızla tükendiğini gösteriyor. Normal bir kullanıcının bir cihazı günde birkaç kez hazırda bekletebildiği göz önüne alındığında, 10 kat daha yavaş çalışmaya bile başlayabilirsiniz.

Apple bazı tweet’leri yanıtladı, ancak yanıtlamak sorunu çözmüyor. Apple şu an için bu kötü hatanın farkında görünmüyor. Bu sorunun yayınlanan yeni bir yama ile düzeltilmesini bekleyebiliriz. Güncelleme cihazınızda yüklü değilse şimdilik macOS 12.1 kullanmaya devam etmenizi öneririz. Güncellemeyi yüklediyseniz, cihazınızı uyku moduna almamanızı öneririz. Sorun bildiren kullanıcıların attığı bazı tweetler şu şekilde;

MacOS Big Sur, tüm modeller için yayınlandı

https://twitter.com/fishjourner/status/1487233108738859008?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1487233108738859008%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fshiftdelete.net%2Fmacos-12-2-yukleyenler-sikayetci-batarya-sorunu-kesfedildi

Bazı kullanıcılar, cihazlarında Bluetooth’u kapatmanın ve tüm aksesuarların bağlantısını kesmenin sorunu çözeceğini de bildirdi. Güncellemeyi yükleyenlerden biriyseniz, bunu deneyebilirsiniz, ancak kesinlikle kalıcı bir düzeltme değildir.

macOS 12.3 yolda

macOS 12.2’de bu sorun olsa da 12.3 sürümünün geliştirilmesi devam edecek. Güncelleme geçen hafta beta olarak yayınlandı ve önümüzdeki hafta herkesin kullanımına sunulacak. Ancak Apple, bu sorunu 12.2 sürümünde düzeltmeden daha yeni bir sürüm için güncelleme yayınlamayacaktır.

Peki siz eğer Mac kullanıcısıysanız Mac’inizde böyle bir sorun mu var?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir