MacBook Pro mu MacBook mu Air mi ikilemi yaşayanlar için MacBook Air modelleri öneriliyor. Peki uzmanların bu seçiminin nedeni ne?

Apple’ın şu anda piyasada tercih edilebilecek iki iddialı modeli M3 15 inç MacBook Air ile 14 inç MacBook Pro. İki model arasında seçim yapmak oldukça zor. Bu nedenle kişisel gereksinimlerin dışında temel olarak iki modelin neler sunduğu, hangi modelin hangi özellikleriyle fark yarattığının bilinmesi gerekir. Son dönemlerde MacBook Air modellerinde ciddi iyileştirmeler yapan Apple, iki model arasındaki rekabeti farklı bir boyuta taşıdı. Bu da seçimleri çok daha zor hale getirdi.

MacBook Pro yerine Neden MacBook Air Öneriliyor?
MacBook Pro yerine Neden MacBook Air Öneriliyor?

MacBook Air Avantajları Neler?

M3 işlemci ile birlikte MacBook Air’de yepyeni bir dönem başlatıldı. Daha yetenekli hale getirilen bilgisayar yüksek performansı ve grafik kalitesiyle M2’ye göre %43’lük bir fark yaratıyor. Bu da bilgisayarın kapağının açılmasıyla birlikte net bir şekilde fark ediliyor. Cihazın 3 konuda ciddi avantajları var. 13 inç MacBook Air daha uygun fiyata sahip. Fiyat ve performans farklarının dışında MacBook Air modeli çok daha kompakt bir tasarıma sahip. 13 inçlik model hem taşıma noktasında hem de kullanımda çok daha rahat bir yapıya sahip. 14 inç MacBook Pro modeli MacBook Air’e göre yüzde 28 oranında daha kalın ve yüzde 21 oranında ağır yapıda. Özellikle mobil çalışmayı sevenler için MacBook Air bu özellikleriyle öne çıkıyor.

MacBook Pro yerine Neden MacBook Air Öneriliyor?
MacBook Pro yerine Neden MacBook Air Öneriliyor?

Bir diğer önemli ayrıntı ise MacBook Air modelinin tamamen fansız bir şekilde geliştirilmesi. Bu sayede çok daha sessiz çalışan cihaz, yüksek performans gerektiren durumlarda dahi özel teknolojileriyle ısı problemi yaşanmasının önüne geçiyor. Üstelik daha parlak ve canlı ekran, iyileştirilmiş ses kalitesiyle daha iyi deneyim sunacak hoparlörlere, daha fazla bağlantı noktası MacBook Air’in en önemli artıları arasında yer alıyor.

Daha fazla para verip MacBook Pro modeli almak yerine uzman önerileriyle tüketiciler son dönemlerde daha uygun ve daha iyi sonuçlar sunan M3 çipli MacBook Air’e yöneliyor. Sizin tercihiniz hangisi?

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir