Bir Twitter kullanıcısı, MacBook Pro modelindeki çentik sorunuyla ilgili bir video paylaşarak tepki gösterdi.

Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan M1 Pro ve M1 Max işlemcili MacBook Pro ailesi sahiplerine gönderilmeye başlandı. Bir MacBook Pro kullanıcısı çentik sorunu hakkında bir video çekti ve Twitter’da paylaştı.

Apple, iPhone X ile birlikte MacBook Pro ailesini de kullanıcılara sunduğu çentikli cihazlara ekledi. Huawei gibi bazı dizüstü bilgisayar üreticileri, ekran çerçevesini küçültmek için mikrofonu ve kamerayı klavyeye koyarken, Apple MacBook ailesindeki çentiği tercih etti.

Yeni cihazların çentik uyumluluğu var mı? İşte MacBook Pro çentik sorunu

Geçtiğimiz günlerde çentikle ilgili bir açıklama yapan Apple, ekranın sol ve sağ taraflarındaki çerçeveleri yüzde 24 oranında incelterek 3,5 mm’ye getirdiğini belirterek, üst kısımdaki çerçeveyi yüzde 60 oranında incelterek son olarak 3,5 mm’ye getirdiğinin altını çizdi.

Apple MacBook’u yenilemek için iki yıl harcadı

Twitter’da bir video paylaşan Quinn Nelson, macOS işletim sisteminin uyumsuzluğunu ortaya çıkardı. Yayınlanan 28 saniyelik videoda, cihazdaki çentiğin bölgedeki metinlerin okunmasını engellediği açıkça görülebilir.

Tweet’e benzer tepkileri olan diğer kullanıcılar, bunun en garip MacBook tasarımı olduğunu belirtirken bu sorunun kısa sürede çözülebileceğine inandığını belirtenlerde oldu.

14 ve 16 inç 2021 MacBook Pro özellikleri

Hem M1 Pro hem de M1 Max 5nm teknolojisi ile üretilmektedir. Her iki işlemcinin de 10 çekirdekli CPU’ları var. GPU tarafında, M1 Pro işlemcili MacBook cihazları 16 çekirdek sunarken, M1 Max işlemcili modellerde 32 çekirdek bulunur.

M1 Pro işlemci, 200 Gbps bellek bant genişliğini destekleyen 32 GB RAM desteği ile tanıtıldı. M1 Max işlemcide bu değerler 400 Gbps ve 64 GB RAM olarak belirlenmiştir.

Nöral Motor teknolojisinde, her iki işlemcinin yapay zeka işlemcilerini gerçekleştirecek 16 çekirdek var. M1 Pro modelinde 33,7 milyar transistör bulunurken, M1 Max modelinde bu sayı 57 milyara çıkarıldı.

M1 Pro ve M1 Max işlemcili MacBook Pro modelleri 17 saate kadar pil süresi sunabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir