iPhone self servis onarım programı ile 2021 itibariyle yeni bir adım atan Apple, şimdi benzer programı MacBook Air ve Pro’ya da getiriyor.

Self Servis Onarım programı, kullanıcıların orijinal parçalar satın almasını ve cihazları tamir etmesini hedefliyor. Geçtiğimiz yıl itibariyle iPhone için yeni programın duyurusunu yapan şirket, aradan geçen bir yıl sonra aynı programı MacBook Air ve Pro’ya da getirdi. Kullanıcılar, MacBook Air ve Pro için orijinal parça ve kiralık ekipman desteği elde edebilecek. Başlangıçta ABD’de geçerli olacak program, ilerleyen yıllarda Apple ürünlerinin kullanıldığı diğer bölgelerde de resmiyet kazanacak.

Apple ‘Kendin telefonunu onarma’ sistemini başlattı

Apple self servis onarım programı bugün başladı

Yapılan açıklamalarda yeni program M1 MacBook Self Servis Onarım Programı olarak duyuruldu. iPhone için 6 ay gibi bir zaman şartı getiren Apple, bu sefer beklenmesine gerek kalmadan siparişlerin verilebileceğini söyledi. Bugün (23 Ağustos) itibariyle başlayan yeni program kapsamında kullanıcılar siparişlerini resmi kanallar aracılığı ile verebilecek.

Siparişlerin teslimatında, kullanıcıların onarımda yararlanabileceği kılavuzlar da teslim edilecek. Ekipman kiralamak isteyenler için 49 dolar gibi bir ücreti uygun gören Apple, kiralama süresini ise 7 gün olarak sınırlıyor. Program kapsamında ekran, batarya gibi farklı onarımlar yapılabilecek. RAM ve depolama alanlarına yönelik bir işlem yapılamayacak. Bilindiği üzere bu bölümler lehimli olarak geliyor ve yükseltme, değiştirme yapılamıyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir