Son aylarda yeni uygulamada başı çeken Apple, kullanıcıların kendi telefonlarını tamir etmelerine izin vereceğini duyurdu.

Sonunda hayata geçeceği açıklanan uygulama, fiyatıyla birlikte bugün de gündemde. Apple, geçtiğimiz aylarda kullanıcıların telefonlarını başka bir servise tamir ettirmeleri halinde ilginç bir çözümün ortaya çıkacağını duyurdu. Yeni uygulama ile kullanıcılar artık kendi telefonlarını tamir edebilecek. Bu uygulama ilk olarak bugün itibariyle ABD’de piyasaya sürüldü.

Samsung kendi kendine onarım programı başlatıyor

Self-Service Patch adlı yeni bir program, düşündüğünüzde oldukça mantıklı görünüyor. Yeni başlatılan uygulama, mantıklı olsa da fiyatı hakkında çok şey konuşuyor gibi görünüyor.

Kendin Onar veya Apple Onar “Neredeyse” arasındaki fiyat farkı

Bir süre önce çıkan self servis onarım uygulaması, sonunda kullanıcıların kendi telefonlarını tamir edebilmeleri için yayına girdi. Uygulamada Apple sitesine gidiyorsunuz ve telefonunuzun arızalı parçasını satın alıyorsunuz ve bu parça ile size bir tamir seti ve tamir kılavuzu gönderiyorlar.

Ancak burada önemli bir noktayı tekrarlamak gerekiyor; Apple, çalışmayı düzeltmek ve düzeltmek istemeyen kullanıcılar için uygulamayı önermediğini söylüyor.

Diyelim ki nasıl düzelteceğinizi biliyorsunuz ve bunda oldukça iyisiniz. “Parçaları alıp kendim tamir edeyim, ucuzluyor” diye düşünüyor olabilirsiniz. Şu anda ortaya çıkan raporlar bu konuya gitmenize gerek olmadığını gösteriyor. Örneğin; Telefonunuzun pilini değiştirmek için iPhone 12 ve 13 modelleri için 69 (1022 TL) ve 3. nesil iPhone SE tamir takımı için 49 $ (726) ödemeniz gerekecek. Onarımı kendim yapmak istemiyorum dersem Apple benim yerime yapsın ve pili değiştirmek için ödeyeceğiniz miktar aynı kalacaktır.

Elbette bu, telefonun diğer bölümlerinde biraz farklı olabilir. iPhone 12 ekran tamir takımı için 267 $ (2955 TL) ödemeniz gerekiyor. Apple garanti dışı tamir ederse işlemin maliyeti 279$ (4133 TL). Yine diğer işlemlerde 5$ ile 20$ arasında bir fark olduğu görülebilmektedir.

Bir basın açıklamasında Apple, uygulamayı müşterilerin kullanılmış parçaları toplaması ve yeniden kullanması için harika bir yol olarak gördüğünü söyledi. Fakat onarım için verilen zamana değip değmeyeceği yorumu tamamen kullanıcılara ait. Ancak fiyatlar çok değişmezse mevcut durumdan pek çok kullanıcının telefonlarını kendileri tamir etmek isteyeceğini düşünmüyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir