MacStealer; iCloud Keychain veri tabanı sayesinde, kredi kartına ait olan veriler ve kripto para cüzdanlarına erişim sağlamak için gerekli olan gibi önemli kişisel bilgiler ele geçirilebiliyor. 

Güvenlik ile ilgili konulardaki başarısına rağmen Apple markalı bilgisayarlarda zaman zaman güvenlik ihlali sorunlarıyla gündeme geliyor. Son olarak elde edilen bilgilere göre kötü amaçlı olarak değerlendirilen yazılım ise bunun kanıtı niteliğindedir. Bu nedenle Mac kullanıcılarını da kaynağının ne olduğunu bilmedikleri uygulamaları açarken dikkatli bir şekilde hareket etmek gerekiyor. 

MacStealer tehlikeli mi?

mac macstealer1

MacStealer kötü amaçlı olarak değerlendirilen yazılım, tehdit araştırma şirketi olarak nitelendirilen Uptycs tarafından ortaya çıkarıldı. iCloud Keychain veri tabanı sayesinde kişilerin önemli bilgileri ele geçirilerek ciddi bir zarar vermek mümkündür.

Kötü amaçlı geliştirilen bir yazılımın Mac bilgisayarlara yerleştirilmesi halinde kullanıcıların risk altında olacağı açık bir şekilde belirtildi. Mac kullanıcılarının bilgisayarlarına weed.dmg adlı bir yükleyici dosyayı yükleyerek saldırısına başlayan MacStealer, açtığınızda oturum açma kimlik bilgilerini ele geçiren ve bu bilgiler ile hassas bilgilere ulaşmak için kullanan, daha sonrasında ise sıkıştırılmış ve bilgisayar korsanı tarafından kontrol edilen bir sunucuya gönderilen sahte parola kullanılıyor. Ele geçirilen veriler daha sonrasında ise özel bir Telegram kanalında yer alıyor. 

Konuyla ilgili elde edilen diğer bilgilere göre ise MacStealer, Mac bilgisayarların iCloud Keychain veritabanına sızmış olsa da burada depolanan şifreleri kullanmayacak. Bunun temel olarak nedeni ise iCloud Keychain’in içinde yer alan tüm verileri şifrelemesi olarak belirlendi. Saldırganlar hal böyle olsa da şu an için hedeflerinden vazgeçmiş değildir. MacStealer sistemi üzerinde çalışmalar yapan kişiler sistemin gelecek sürümleri ile daha fazla veri elde etmeyi hedefliyor. Bilgisayar korsanlarına göre platformun ileriki sürümleriyle kripto para cüzdanlarını ele geçirmek ve varlıklar almak mümkün olacak. Geliştiriciler şu an için MacStealer yazılımını 100 dolarlık bir fiyat ile elden çıkarıyor. MacStealer ve buna benzer diğer Mac kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlamak için kullanıcıların cihazlarını her zaman güncel tutmaları gerekiyor. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır.

iPhone 13 Satış Rakamları ile Zirveye Çıktı

MAC

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir